Concert de pricesne, muzică bisericească şi cultă, în Săptămâna Mare

de | apr. 13, 2022

În Săptămâna Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție subordonată Consiliului Judeţean Cluj, invită publicul la momente înălțătoare de rugăciune, în cadrul unui concert de pricesne, muzică bisericească şi cultă.

Evenimentul, care va avea loc marți, 19 aprilie 2022, de la ora 15:00, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din oraș (Calea Dorobanților nr. 104), va fi susținut de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, dirijor Ovidiu Barteș, care va prezenta muzică bisericească şi cultă din repertoriul național și internațional. De asemenea, pricesnele, cântate cu precădere în biserici, dar în ultimul timp devenite parte a repertoriului multor interpreți de muzica populară, vor fi prezentate de grupul vocal „Arheo”, coordonat de prof. Veronica Macarie Moldovan și renumitele interprete de muzică populară Oana Carmen Bozga și Mariana Morcan.

În debutul manifestării va fi vernisată o frumoasă expoziție de sculptură, intitulată „Memoria satului încrustată în lemn”. Expoziția este organizată în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și se înscrie în șirul schimburilor culturale desfășurate în ultimii ani între cele două instituții. Aceasta reunește lucrările a trei artiști sculptori sătmăreni: Vasile Dragoș,  Kóter Vasile și Vasile Vari, membri ai Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, în a căror tematică se regăsesc și crâmpeie din lumea satului românesc.

Intrarea este liberă, în limita spațiului disponibil.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Mineralia – Agatul, formă și culoare, la MET

Mineralia – Agatul, formă și culoare, la MET

Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET), invită publicul clujean la expoziția „Mineralia”, în cadrul căreia, dintre cele mai diverse produse ale lumii minerale, agatul ocupă unul dintre primele locuri. Diversitatea sa remarcabilă este dată de culorile, structura și...

Pinocchio, eroul primelor spectacole din decembrie la Teatrul „Puck”

Pinocchio, eroul primelor spectacole din decembrie la Teatrul „Puck”

Micii spectatori clujeni sunt așteptați în următoarele zile la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la două reprezentații ale spectacolului „Pinocchio”, după Carlo Collodi, în regia lui Călin Mocanu. Prima reprezentație din această serie va avea loc duminică, 3...