Concert simfonic „Beethoven” | Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima”

de | feb. 28, 2023

Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” vă invită la concertul simfonic ,,Beethoven”, care va avea loc miercuri, 1 Martie, ora 19:00, în Sala Studio a instituției. Așa cum sugerează genericul evenimentului, publicul va avea ocazia să audieze exclusiv lucrări din creația beethoveniană: Simfonia nr. 6 în Fa major, Pastorala, op. 68 și Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61. La pupitrul dirijoral se va afla Dmitrii Chiricov (student la specializările Dirijat și Interpretare muzicală – clarinet), iar solista va fi Georgiana Cibisescu-Duran (studentă la vioară). Evenimentul este organizat de Asociația „Gather Through Music”, o entitate culturală recent înființată, la inițiativa tinerilor Sergiu Stan, Antim Irimieș și Filip Forna, studenți ai Academiei de Muzică din Cluj.

Dmitrii Chiricov a debutat în calitate de dirijor pe scena Auditorium Maximum în 2022, alături de pianistul Artemii Tolocenco și orchestra Academiei de Muzică din Cluj. Până în prezent, acesta a câștigat numeroase premii în calitate de clarinetist, printre care: locul I la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia”, Iași, locul I la Concursul Internațional al Tinerilor Interpreți „Zlata Tcaci”, locul I la a patra ediție a Concursului-Festival Internațional de Muzică „madeinukrane”. Din iunie 2022 face parte din Orchestra Română de Tineret.

Violonista Georgiana Cibișescu-Duran a participat la concursuri naționale și internaționale de interpretare, obținând numeroase premii: Premiul de excelență la Festivalul și Concursul de Interpretare „J. S. Bach” Cluj-Napoca, Premiul I la Concursul Național de Interpretare „Viva la Musica”, 2011, Zalău, Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale în 2014, Sighetu Marmației. În anul 2021 a concertat în calitate de solistă alături de Filarmonica de Stat Bacău, interpretând Dublu Concert pentru două viori în re minor de J. S. Bach, alături de violonistul Eugen Cibișescu-Duran și dirijoarea Iulia Cibișescu-Duran.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Duminică, 18 februarie, și marți, 20 februarie, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției: „Crăiasa Zăpezii”. De asemeni, sâmbătă, 17 februarie, pe aceeași scenă...