Concertul caritabil de Colinde Românești, la a VI-a ediție

de | dec. 23, 2018

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 18:00, a avut loc Concertul caritabil de Colinde Românești, în sala Auditorium Maximum a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de numeroși clujeni și oameni de cultură.

Aflat la a VI-a ediție, concertul a adus pe scenă nume importante ale muzicii transilvănene, precum soprana Noemi Modra, tenorul Tony Bardon, baritonul Cristian Hodrea, Corul „Cappella Transylvanica”, Orchestra Academică Transilvană – dirijor Cornel Groza și Corul de copii „Junior V.I.P.” al Colegiului de Muzică „Sigismund Toduță” și al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca – dirijor Anca-Mona Mariaș. Evenimenul a fost prezentat de Marius Constantinescu.

Cu acest prilej, IPS Andrei a rostit un cuvânt duhovnicesc și a felicitat organizatorii pentru inițiativa acestui concert cu scop caritabil.

Colindele au fost prelucrate și orchestrate de compozitorul Cristian Bence-Muk, conferențiar la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Fondurile adunate vor fi donate ca în fiecare an  Asociației „Christiana”, aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care acordă asistenţă socială, medicală şi educativă copiilor orfani sau proveniţi din familii dezorganizate, conform celor precizate de consilierul misionar-social al eparhiei, Liciniu Câmpean.

De asemenea, publicul a fost invitat să aducă cărți în limba română, care urmează să fie donate copiilor români născuți în diaspora Italiei de Nord. Astfel, a fost sprijinită inițiativa elevilor de la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca care, sub coordonarea profesoarei Ionița Timiș, promovează identitatea românească în diaspora prin diferite acțiuni culturale.

Concert de colinde româneşti (Cluj-Napoca, 22 dec. 2018) LIVE!

Crăciun fericit!

Publicată de Concert de colinde românești pe Sâmbătă, 22 decembrie 2018

 

Asociaţia Filantropică Medical-Creştină „Christiana” – filiala Cluj a fost printre primele asociaţii înfiinţate de Biserica Ortodoxă Română, în anul 1991, ca filială a Asociaţiei „Christiana” Bucureşti. Vredinicul de pomenire Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu a integrat organizaţia în departamentul de asistenţă socială şi misiune al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Scopul Asociaţiei este acela de a acorda asistenţă medicală, socială şi spirituală cazurilor sociale, de a acorda, după posibilităţi, ajutoare sub formă de bani, îmbrăcăminte, hrană, medicamente, alte bunuri materiale, asistenţă juridică, consultanţă în diferite domenii, de a contribui la refacerea şi menţinerea echilibrului moral al societăţii.

De asemenea, Asociația „Christiana” inițiază şi dezvoltă diferite programe sociale, medicale şi educaţionale la nivel preşcolar, şcolar, liceal, universitar şi de studii aprofundate postuniversitare de specialitate, conform site-ului Asociației.

Carte românească pentru copiii români din diaspora

Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca a inițiat o Campanie de colectare de carte pentru copiii români născuți în diaspora Italiei și Spaniei. Acestui proiect i s-a alăturat și Platforma Civică „ÎMPREUNĂ”, punând la dispoziție voluntari. Campania colectării de carte se va desfășura în perioada decembrie 2018 – martie 2019.

Concertul caritabil de Colinde Românești, la a VI-a ediție„Locul de depunere al cărților este Bisericuța de lemn „Sfântul Ioan Evanghelistul” de lângă Cora. Această acțiune este prima din cadrul campaniei. Ea va fi urmată de mediatizarea acestui proiect în toate școlile și parohiile clujene. În luna ianuarie vom intra în posesia manualelor școlare (Lb. Română, Istorie și Religie), prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Manualele și cărțile colectate vor fi trimise cu un tir în Italia și Spania, comunităților ecleziale în care se desfășoară școli duminicale românești.” a declarat inițiatoarea proiectului, prof. Ionița Timiș.

Scopul acestei campanii este păstrarea și promovarea limbii române în rândul copiilor români din diaspora Italiei și Spaniei. Inițiatoarea proiectului este prof. Ionița Timiș, susținută de elevele Moldovan Anda, Iulia Merca și Viviana Jichisan, implicate în Olimpiada animatorilor școlari, aparținând Liceelor Pedagogice.

Mai multe fotografii găsiți AICI 

 

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, de la ora 18:00, a avut loc Concertul caritabil de Colinde Românești, în sala Auditorium…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Duminică, 23 decembrie 2018

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA