Concertul de colinde al studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă și de la universitățile clujene | Catedrala Mitropolitană

de | dec. 13, 2021

La Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca a avut loc duminică seara, 12 decembrie 2021, un Concert de Colinde susținut de Corul bărbătesc al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de arhid. lect. univ. dr. Daniel Mocanu, Grupul vocal de fete „Sfânta Cassia” din cadrul facultății, coordonat de Andreea Mureșan, absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă și studentă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, și Grupul coral „Oremus”, compus din studenți de la universitățile clujene, dirijat de arhid. lect. Daniel Mocanu. 

Evenimentul s-a desfășurat după slujba Vecerniei și după cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, rostit în cadrul programului catehetic „O seară cu Domnul Hristos și cu Preasfânta Sa Maică”.

 

La final, Părintele Mitropolit Andrei le-a mulțumit studenților pentru colind și le-a adresat un scurt gând duhovnicesc, îndemnându-i să fie misionari ai Domnului Hristos și pentru ceilalți studenți de la facultățile din municipiu.

Concertul a fost transmis în direct pe frecvențele Radio Renașterea și a fost prezentat de studentul senator al instituției de învățământ teologic clujean, Ștefan Ramba.

Din program au făcut parte colinde tradiţionale, prelucrări corale şi lucrări semnate de Dan Variu, Nicu Moldoveanu,Timotei Popovici, Șerban Marcu, Sabin Drăgoi, George Breazul, Gelu Stratulat și alții.

Studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă și-au colindat ierarhii

După concertul din Catedrală, la Reședința Mitropolitană din Piața Avram Iancu, studenții și profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, în frunte cu arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul instituției de învățământ, i-au colindat pe cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei Clujului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, ambii fiind cadre universitare ale facultății.

Mai multe fotografii AICI

Text și foto: Darius Echim / Mitropolia Clujului

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...