Concurs de grafică religioasă în parohia clujeană „Naşterea Domnului”

de | nov. 10, 2016 | Activități parohiale

Pe 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de preoți Nicolae Buda și Ciprian Taloș, au fost premiați elevii participanți la Concursul de grafică religioasă „Aripi de înger”, care se află la a doua ediție. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IV-X de la toate școlile din județul Cluj, pasionați de grafică religioasă.

Concursul de grafică religioasă „Aripi de înger” face parte din Parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar” încheiat între parohia clujeană „Naşterea Domnului” şi Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca (directoare – prof. Eugenia Marcu, directoare adjunctă – prof. Mireala Nicoară), și a fost inițiat de profesoara de religie Daniela Necula, din cadrul unităţii de învăţământ amintite.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele IV-X de la toate școlile din județul Cluj, pasionați de grafică religioasă. Anul acesta, concursul s-a derulat în perioada 3 octombrie – 8 noiembrie, iar participanții au fost elevii de la școala organizatoare, de la Liceul „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, cu implicarea profesoarei de religie Anca Vasiu, și de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, cu implicarea profesoarei de religie Gabriela Greble.

Elevii au avut de realizat lucrări de grafică având tematică religioasă precum troițe, altare, biserici ortodoxe, obiecte și veșminte bisericești, biblii vechi, papirusuri, sfeșnice, pergamente etc. Și de această dată, copiii de toate vârstele, folosindu-și imaginația, au așezat pe hârtie chipuri de îngeri, bisericuțe de lemn, mănăstiri vestite cărora le-au călcat pragul, cruci etc.

Elevii participanți de la Școala „Constantin Brâncuși” au fost premiați la Biserica „Naşterea Domnului” după oficierea Sfintei Liturghii, în biserică, când au primit în dar diplome și cărți. Prin prezența lor la biserică, în această zi de praznic, copiii au adresat Sfinților Îngeri rugămintea de a-i ajuta să se apropie de cele sfinte, să ducă o viață cinstită, dăruită lui Hristos și semenilor.

Ultimele articole

9 iunie – Sf. Ier. Chiril, arhiepiscopul Alexandriei

9 iunie – Sf. Ier. Chiril, arhiepiscopul Alexandriei

Biserica Ortodoxă cinstește în fiecare an în data de 9 iunie pe Sfântul Chiril al Alexandriei. Născut în anul 370, în Alexandria Egiptului, provenea dintr-o familie cu bune calități educaționale, fapt ce va influența considerabil râvna sa. Sfântul Chiril a beneficiat...

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Protopopiatul Ortodox Dej organizează duminică, 4 iunie 2023, ora 18:00, tradiționala Procesiune de Rusalii, după o pauză de trei ani, din cauza pandemiei. Dejenii sunt invitați să participe, amintindu-se că „evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...