Concurs de grafică religioasă în parohia clujeană „Naşterea Domnului”

de | nov. 10, 2016

Pe 8 noiembrie, de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, la Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de preoți Nicolae Buda și Ciprian Taloș, au fost premiați elevii participanți la Concursul de grafică religioasă „Aripi de înger”, care se află la a doua ediție. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IV-X de la toate școlile din județul Cluj, pasionați de grafică religioasă.

Concursul de grafică religioasă „Aripi de înger” face parte din Parteneriatul „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar” încheiat între parohia clujeană „Naşterea Domnului” şi Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca (directoare – prof. Eugenia Marcu, directoare adjunctă – prof. Mireala Nicoară), și a fost inițiat de profesoara de religie Daniela Necula, din cadrul unităţii de învăţământ amintite.

Concursul s-a adresat elevilor din clasele IV-X de la toate școlile din județul Cluj, pasionați de grafică religioasă. Anul acesta, concursul s-a derulat în perioada 3 octombrie – 8 noiembrie, iar participanții au fost elevii de la școala organizatoare, de la Liceul „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, cu implicarea profesoarei de religie Anca Vasiu, și de la Liceul Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, cu implicarea profesoarei de religie Gabriela Greble.

Elevii au avut de realizat lucrări de grafică având tematică religioasă precum troițe, altare, biserici ortodoxe, obiecte și veșminte bisericești, biblii vechi, papirusuri, sfeșnice, pergamente etc. Și de această dată, copiii de toate vârstele, folosindu-și imaginația, au așezat pe hârtie chipuri de îngeri, bisericuțe de lemn, mănăstiri vestite cărora le-au călcat pragul, cruci etc.

Elevii participanți de la Școala „Constantin Brâncuși” au fost premiați la Biserica „Naşterea Domnului” după oficierea Sfintei Liturghii, în biserică, când au primit în dar diplome și cărți. Prin prezența lor la biserică, în această zi de praznic, copiii au adresat Sfinților Îngeri rugămintea de a-i ajuta să se apropie de cele sfinte, să ducă o viață cinstită, dăruită lui Hristos și semenilor.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...