Concurs de muzică bizantină la Baia Mare

de | mai 25, 2017 | Actualitatea religioasă, Uncategorized

În Sala „Sfântul Iosif Mărturisitorul” a Catedralei episcopale din Baia Mare, a avut loc a II-a ediție a Concursului de muzică bizantină „Ziua Învierii”.

S-au înscris 12 concurenți din cadrul Eparhiei, iar juriul a fost alcătuit din: asist. univ. dr. protopsalt Victor Șapcă din cadrul Facultății de Teologie din Craiova, președintele juriului, Gigel Micu, instrumentist în cadrul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova și arhid. protopsalt Adrian Dobreanu, organizatorul și inițiatorul acestui proiect.

Cuvântul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Iustin a fost rostit de către arhid. Alexandru Gaborean, Inspector pentru catehizarea tineretului.

S-au acordat următoarele premii: premiul I pentru arhid. Ionuț-Dorin Pleș de la Catedrala episcopală și Marcela Ștefania-Latiș de la Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, premiul al II-lea le-a revenit lui Ioan Moș din cadrul Grupului bizantin „Theologos” și Emanuelei Benciu de la Liceul de Arte din Baia Mare; premiul III i-a fost înmânat lui Dorin Dragotă  de la Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, iar mențiuni au primit concurenții Vlad-Maxim Sitariți și Andrei Erdeli, ambii de la Seminarul Teologic „Sfântul Iosif Mărturisitorul” și Gianina Sabou și Dănuț Pop din cadrul Departamentul de Teologie Ortodoxă din Baia Mare.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...