Concursul Alege Școala în Centrul Inovativ „Christiana”

Concursul Alege Școala în Centrul Inovativ „Christiana”

În cadrul Centrului Inovativ „Christiana” din Cluj-Napoca s-a desfășurat în perioada martie – iulie 2015, concursul educativ „Alege Școala”. Activitatea face parte din proiectul POSDRU „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!”, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision, în vederea prevenirii fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Au participat la acest concurs educativ tineri înscriși în programul școlar „A Doua Șansă” de la școala gimnazială „Christiana” din municipiu. S-a dorit ca în urma acestei activități, copiii să poată acumula un pachet minim de cunoștințe, necesare revenirii lor în sistemul educațional.

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a trei etape. În fiecare dintre cele trei etape, copiii au avut ocazia de a se implica în activități și de a-și pune în valoare cunoștințele și abilitățile dobândite până în prezent în cadrul proiectului „Alege Școala”. La final, cei mai buni au fost premiați cu tablete, biciclete, laptop-uri și seturi de cărți. Cei care au reușit să se remarce au fost Flaviu Tomina și Miklos Czaco care au obținut la etapa a doua, premiul III, iar la a treia, premiul II.

„Îi felicităm pe toți câștigătorii și le urăm ca bunul Dumnezeu să le dăruiască aceeași străduință și bucurie în continuarea studiilor”, a spus coordonatorul Centrului Inovativ „Christiana” părintele Claudiu Precup.

Autor

Andreea Pâgleșan

redactor la Radio Renașterea din 2008. Din 2011 este redactor/prezentator de știri. A debutat ca reporter de teren. Timp de 5 ani a realizat emisiunea Pururi Tânăr, dedicată elevilor. Totodată a realizat si emisiunea de reportaje Oameni și Locuri. În plus, o dată pe săptamana prezinta programul La zi cu Radio Renașterea. A absolvit Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Jurnalism. De asemenea, studiile masterale în Producție media a aceleiași unități de învățământ superior.

Articole pe aceeași temă

Distribuie