Concursul Alege Școala în Centrul Inovativ „Christiana”

de | aug. 13, 2015 | Activități parohiale

În cadrul Centrului Inovativ „Christiana” din Cluj-Napoca s-a desfășurat în perioada martie – iulie 2015, concursul educativ „Alege Școala”. Activitatea face parte din proiectul POSDRU „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!”, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision, în vederea prevenirii fenomenului de părăsire timpurie a școlii.

Au participat la acest concurs educativ tineri înscriși în programul școlar „A Doua Șansă” de la școala gimnazială „Christiana” din municipiu. S-a dorit ca în urma acestei activități, copiii să poată acumula un pachet minim de cunoștințe, necesare revenirii lor în sistemul educațional.

Concursul s-a desfășurat pe parcursul a trei etape. În fiecare dintre cele trei etape, copiii au avut ocazia de a se implica în activități și de a-și pune în valoare cunoștințele și abilitățile dobândite până în prezent în cadrul proiectului „Alege Școala”. La final, cei mai buni au fost premiați cu tablete, biciclete, laptop-uri și seturi de cărți. Cei care au reușit să se remarce au fost Flaviu Tomina și Miklos Czaco care au obținut la etapa a doua, premiul III, iar la a treia, premiul II.

„Îi felicităm pe toți câștigătorii și le urăm ca bunul Dumnezeu să le dăruiască aceeași străduință și bucurie în continuarea studiilor”, a spus coordonatorul Centrului Inovativ „Christiana” părintele Claudiu Precup.

Ultimele articole

Dragostea niciodată nu se sfârşeşte

Dragostea niciodată nu se sfârşeşte

Bătrânul Epifanie zicea: „Dragostea adevărată se aseamănă cu flacăra unei lumânări. Oricâte alte lumânări s-ar aprinde din ea, flacăra primeia rămâne întreagă şi nu se micşorează deloc. Şi, fiecare nouă lumânare, are aceeaşi flacără ca şi precedentele”. Cuvintele...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...