Conferința „Ce viitor ne construim?”, susținută de Pr. Stelian Tofană și Adrian Papahagi, în atenția publicului clujean

de | dec. 13, 2018

La Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a avut loc marți seara, 11 decembrie 2018, de la ora 19:00, o nouă conferință din seria conferințelor susținute de pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, cadru universitar al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, organizată de Organizația Creștină Agape, alături de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. 

Tema conferinței, susţinută de părintele prof. Stelian Tofană, a fost „Ce viitor ne construim?” și l-a avut ca invitat special pe conf. univ. dr. Adrian Papahagi de la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, care a vorbit în deschiderea serii.

După prelegerea părintelui prof. Stelian Tofană, în a doua parte a evenimentului, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri. În sesiunea de dezbateri, publicul a putut adresa diferite întrebări celor doi conferențiari: pr. Stelian Tofană și Adrian Papahagi. Moderatorul dezbaterii a fost consilierul patriarhal și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, domnul Vasile Bănescu.

Conferinţa Agape pentru familii – Ce fel de viitor ne construim?

O dezbatere inedită cu Prof. Univ. dr. Adrian Papahagi şi Pr. Prof. Univ. dr. Stelian Tofană moderată de dl. Vasile Bănescuwww.pretuimfamilia.ro

Publicată de Pretuim Familia pe Marţi, 11 decembrie 2018

 

La eveniment a participat și Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, alături de sute de clujeni, studenți, teologi și oameni de cultură.

La finalul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a adresat un gând duhovnicesc celor prezenți.

De asemenea, conferința a putut fi urmărită pe pagina de facebook a Organizației Creștină Agape și pe Trinitas TV, ajungând la peste 20.000 de vizualizări în primele 3 ore de la difuzare.

Seara s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire al gazdei evenimentului, prof. Gabriel Braic, urmat de provocarea acestuia ca toți cei din sală să colinde și să se colinde, prin interpretarea colindei „O, ce veste minunată”.

Organizația Creștină Agape este un ONG care funcționează sub deviza „Prețuim Familia” și oferă resurse pentru creșterea copiilor (parenting), căsătorie și familie, promovând, totodată, valorile familiei tradițional-creștine în societatea de azi. Scopul principal al acesteia este acela de a ajuta oamenii să prețuiască și să iubească mai mult familia, oferind speranță pentru viitor. Organizația oferă părinților și soților informații de specialitate și sfaturi utile pentru a lua decizii înțelepte, atât în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor, cât și pentru a forma familii mai sănătoase, mai frumoase și mai puternice.

„În 2009, 2 familii din Cluj-Napoca au început această lucrare de slujire și echipare a familiilor. De atunci, sute și mii de familii au beneficiat în mod real de pe urma proiectelor implementate. Zeci de alte familii din Cluj și din România, Anglia, Italia ni s-au alăturat. Sperăm să creștem impactul nostru la nivel național și internațional astfel încât zeci de mii de familii să beneficieze de pe urma proiectelor, ideilor, sfaturilor, educației pro familie pe care o promovăm.”, conform site-ului oficial.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Binecuvântare arhierească în Parohia Ortodoxă Arșița

Sâmbătă, 15 iunie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Arșița, comuna Măgura Ilvei, județul Bistrița-Năsăud, cu prilejul sfințirii capelei...