Conferință online: Cântăreții români, model de devotament pentru muzica psaltică

de | feb. 18, 2023

Episcopia Hușilor și Grupul Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” organizează conferința online „Cântăreții români, model de devotament pentru muzica psaltică”, susținută de Ionuț Cruceru, membru al Grupului Psaltic „Nectarie Protopsaltul” din București.

Evenimentul va avea loc joi, 23 februarie 2023, de la ora 18:00.

Conferința, organizată în contextul „Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”, va avea loc pe platforma ZOOM, și se adresează elevilor seminariști, membrilor Grupului Psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi”, cântăreților bisericești din Eparhie, precum și oricărui public interesat, anunță Episcopia Hușilor.

Toți cei interesați vor putea să se conecteze, gratuit, pe platforma ZOOM, accesând acest link.

Conferință online: Cântăreții români, model de devotament pentru muzica psaltică

Ionuț Cruceru este membru al Grupului Psaltic „Nectarie Protopsaltul” din București, membru fondator și Secretar General al Asociației Culturale „Prietenii Muzicii Psaltice” și psalt al Bisericii „Sfântul Ilie” – Hanul Colței din Capitală.

În scopul promovării muzicii psaltice, Ionuț Cruceru a înființat blogul Psaltichie Românească.

Foto credit: Doxologia / Oana Nechifor

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română
Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia

Mircea cel Bătrân va fi comemorat la Mănăstirea Cozia

Domnitorul Mircea cel Bătrân va fi comemorat miercuri la Mănăstirea Cozia, cu ocazia împlinirii a 606 ani de la trecerea sa la Domnul.    Manifestările vor începe cu slujba Parastasului, oficiată în Biserica „Sfânta Treime” a Mănăstirii Cozia, începând cu ora 11:00,...

Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Culturii Naționale

Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Culturii Naționale

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis luni un mesaj la manifestarea organizată de Academia Română și Academia de Științe a Moldovei cu ocazia Zilei Culturii Naționale.  „Opera culturală literară, manuscrisă sau tipărită a Bisericii a fost însoțită de...