Conferința preoțească de primăvară, în Protopopiatele Cluj I și Cluj II

de | iun. 5, 2018

Cei peste 200 de clerici din Protopopiatele Cluj I și Cluj II au participat marți, 05 iunie  2018, la conferința de primăvară cu tema „Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”. Lucrările conferinţei au fost prezidate de Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Organizată de Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, conferința preoțească de primăvară se încadrează în tematica generală a „Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 şi Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” în Patriarhia Română. Întrunirea s-a desfășurat în Aula Magna a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca și a debutat cu slujba de Te-Deum, oficiată de un sobor de preoți în capela Facultății.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,  le-a vorbit preoților despre importanța unitatea de credință.

Cuvânt de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, rostit la Conferința preoțească din protopopiatele Cluj I și II, marți, 5 iunie 2018, în Aula Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

A urmat conferința susținută de Mircea-Gheorghe Abrudan, cercetător științific la Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca. Preoții participanți au aflat aspecte importante despre promotorii Marilor Uniri. De asemenea, invitatul a subliniat aspectele politice şi istorice care au dus la Marea Unire, arătând, în acelaşi timp, rolul Bisericii în păstrarea identităţii naţionale a neamului nostru.

La conferința preoțească, în calitate de gazdă, a luat parte și pr. prof. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, alături de protopopul de Cluj I, părintele Dan Hognogi și protopopul de Cluj II, părintele Alexandru Ciui.

La finalul întâlnirii, consilierul bisericesc din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, părintele Cristian Baciu,  a făcut o serie de comunicări cu privire la activitatea administrativă și pastorală a preoților.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2018 drept „Anul Omagial al unității de credință și de neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA