Conferință preoțească de primăvară, în protopopiatul Beclean

de | mai 16, 2015 | Actualitatea religioasă

DSCN8621Preoții din protopopiatul Beclean au discutat joi, 14 mai 2015, despre misiunea parohiei și mănăstirii azi, în cadrul conferinței de primăvară ce s-a desfășurat în prezența Înaltpresfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Întrunirea a debutat la ora 10:00 cu un Te Deum oficiat în Biserica „Sfântul Apostol Andrei” și a continuat în sala de ședințe a protopopiatului.

În deschidere, Părintele Mitropolit a vorbit despre importanăța acestor conferințe și a temelor pe care le abordează:

Tot în cadrul întâlnirii, consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhidiaconul Claudiu Grama i-a îndemnat pe preoți să se implice în organizarea celei mai importante întâlniri de tineret din lumea ortodoxă, care va avea loc în perioada 4-7 septembrie la Cluj-Napoca:

Conferința cu tema „Misiunea parohiei și mănăstirii azi” a fost susținută de duhovnicul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, părintele conf. Teofil Tia.

Această temă este unică la nivelul Patriarhiei Române și face parte din anul comemorativ instituit de Patriarhia Romana pentru 2015.

Ultimele articole

Esența și ființa cultului creștin

Esența și ființa cultului creștin

Temelia cultului creștin o găsim sub forma conștiinței etern-umane, de fapt a dependenței față de o ființă supremă. Conceptul de cult ține de esența umanității. Omul este, cu alte cuvinte, o ființă liturgică, adică o ființă care celebrează actele de cult și cultivă...