Conferinţă preoţească de toamnă în Protopopiatul Ortodox Gherla

de | oct. 11, 2016

Cu ocazia Conferinţei Preoţeşti de toamnă, preoţii din cuprinsul Protopopiatului Gherla l-au avut în mijlocul lor luni dimineața pe Înaltpreasfiţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a venit însoțit de  Părintele Consilier Bogdan Ivanov și Pr. Lect. Cosmin Cosmuța, a transmis pentru radio Renașterea pr. Marcel Gheberta.

Evenimentul a debutat cu oficierea Te Deum-ului de mulţumire în biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” a parohiei Gherla III, iar ulterior participanții s-au deplasat la noului sediu protopopesc unde s-au desfășurat lucrările întâlnirii.

Întrucât Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2016, drept Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu, subiectul conferinței a abordat viața și activitatea Marelui Ierarh.

După cuvântul de deschidere, rostit de Părintele Protopop Iulian Paul Isip, Părintele Mitropolit a vorbit preoților despre importanța subiectului abordat, amintind de strălucirea cetei mucenicilor lângă tronul Preasfintei Treimi, explicând faptul că în contextul martiriului creștinilor din lumea contemporană putem găsi motive în plus de a ne uita la strălucirea și importanța Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu.

Conferențiarul întâlnirii, părintele profesor Cosmin Cosmuța a susținut o amplă prelegere despre viața, activitatea și opera Sfântului în contextul istoric din acea vreme, reîmprospătând prin aceasta dragostea față de Marele Ierarh.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...