Conferință preoțească de toamnă la Bistrița

de | oct. 6, 2016 | Actualitatea religioasă

Preoții din Bistrița au participat joi, 6 octombrie 2016, la conferința de toamnă organizată de Arhiepiscopia Clujului la sediul protopoiatului din oraș. Întâlnirea a debutat la ora 10:00 cu un Te-Deum, oficiat în biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”.

Au luat parte la rugăciunea de mulțumire toți clericii din protopopiat, numeroși credincioși din oraș, dar și două grupe de elevi de la școala gimnazială „Ştefan cel Mare”, care frecventează programul de after-school Sfântul Stelian. După momentul de rugăciune a debutat conferința propriu-zisă, în sala de ședințe a protopopiatului, conferință ce a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Înainte de începerea discuțiilor, pr. lect. Cosmin Cosmuța de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a susținut o prelegere în care a evidențiat viața și activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, după cum am aflat de la corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Bistrița, pr. Emanuel Vidican:

Conferințele preoțești sunt organizate de Arhiepiscopia Clujului, de două ori pe an, și prin aceste întâlniri se urmărește dinamizarea activităților pastoral-misionare pe care preoții Eparhiei le desfășoară în parohii. Până pe 20 octombrie urmează să se întâlnească în ședință și preoții din protopopiatele Gherla, Năsăud, Dej și Huedin.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...