Conferință preoțească de toamnă la Bistrița

de | oct. 6, 2016

Preoții din Bistrița au participat joi, 6 octombrie 2016, la conferința de toamnă organizată de Arhiepiscopia Clujului la sediul protopoiatului din oraș. Întâlnirea a debutat la ora 10:00 cu un Te-Deum, oficiat în biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”.

Au luat parte la rugăciunea de mulțumire toți clericii din protopopiat, numeroși credincioși din oraș, dar și două grupe de elevi de la școala gimnazială „Ştefan cel Mare”, care frecventează programul de after-school Sfântul Stelian. După momentul de rugăciune a debutat conferința propriu-zisă, în sala de ședințe a protopopiatului, conferință ce a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Înainte de începerea discuțiilor, pr. lect. Cosmin Cosmuța de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a susținut o prelegere în care a evidențiat viața și activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, după cum am aflat de la corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Bistrița, pr. Emanuel Vidican:

Conferințele preoțești sunt organizate de Arhiepiscopia Clujului, de două ori pe an, și prin aceste întâlniri se urmărește dinamizarea activităților pastoral-misionare pe care preoții Eparhiei le desfășoară în parohii. Până pe 20 octombrie urmează să se întâlnească în ședință și preoții din protopopiatele Gherla, Năsăud, Dej și Huedin.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...