Conferință preoțească de toamnă la Bistrița

de | oct. 6, 2016

Preoții din Bistrița au participat joi, 6 octombrie 2016, la conferința de toamnă organizată de Arhiepiscopia Clujului la sediul protopoiatului din oraș. Întâlnirea a debutat la ora 10:00 cu un Te-Deum, oficiat în biserica cu hramul „Intrarea în Biserica a Maicii Domnului”.

Au luat parte la rugăciunea de mulțumire toți clericii din protopopiat, numeroși credincioși din oraș, dar și două grupe de elevi de la școala gimnazială „Ştefan cel Mare”, care frecventează programul de after-school Sfântul Stelian. După momentul de rugăciune a debutat conferința propriu-zisă, în sala de ședințe a protopopiatului, conferință ce a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Înainte de începerea discuțiilor, pr. lect. Cosmin Cosmuța de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a susținut o prelegere în care a evidențiat viața și activitatea Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, după cum am aflat de la corespondentul radio Renașterea în protopopiatul Bistrița, pr. Emanuel Vidican:

Conferințele preoțești sunt organizate de Arhiepiscopia Clujului, de două ori pe an, și prin aceste întâlniri se urmărește dinamizarea activităților pastoral-misionare pe care preoții Eparhiei le desfășoară în parohii. Până pe 20 octombrie urmează să se întâlnească în ședință și preoții din protopopiatele Gherla, Năsăud, Dej și Huedin.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Părintele Mitropolit Andrei își cinstește ocrotitorul spiritual

Joi, 30 noiembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului,...