Conferinta preoților și instalare de protopop în Protopopiatul Turda

Conferinta preoților și instalare de protopop în Protopopiatul Turda
Photo Credit To Marius Romilă

Preotul Alexandru Rus de la Capela „Înălțarea Sfintei Cruci” Turda a fost instalat astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în demnitatea de protopop al Protopopiatului Turda.

Evenimentul a avut loc la Mănăstirea „Mihai Vodă” cu prilejul Conferinței preoțești de primăvară. În cuvântul de invățătură rostit după oficierea Slujbei de Te Deum, Părintele Mitropolit Andrei a arătat principalele atribuții ale slujirii de protoiereu și i-a adresat părintelui Alexandru Rus câteva gânduri la început de drum.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost insoțit de consilierii eparhiali Arhid. Claudiu Grama și ec. dr. Sorin Augustin Câlea, care a dat citire deciziei de numire a noului protopop.

Preotul Alexandru Rus s-a născut în anul 1971 și este absolvent al Seminarului Teologic și al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. A fost hirotonit preot în anul 1998 și slujește la Parohia Ortodoxă Capelă 2 „Înălţarea Sfintei Cruci” din Turda, unde a desfasurat numeroase activități pastoral-misionare și social-filantropice.

Până anul acesta Protopopiatul Ortodox Turda a fost condus de Pr. Daniel Crișan, actualmente preot slujitor la Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” din cartierul Grigorescu, Cluj-Napoca.

Protopopiat Ortodox al Turzii cuprinde 2 orașe: Turda și Câmpia Turzii si 14 comune, însumând 75 parohii și 19 filii.

 

Autor

Articole pe aceeași temă

Distribuie