În așteptarea Sărbătorii Învierii Domnului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează concertul de pricesne, muzică religioasă și cultă „Confluențe creștine”. Evenimentul va avea loc joi, 6 aprilie 2023, începând cu ora 14:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, situat pe strada Memorandumului, nr. 21, iar publicul este invitat să se bucure de momente muzicale înălțătoare, interpretate de artiști consacrați.

Concertul va fi susținut de Orchestra „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteș, alături de Mariana Morcan, Amalia Decean și Corul „Vox Lucis” al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca, dirijor,  sr. Lucia. Invitată specială este interpreta de muzică populară Rafila Bărbos.

„Într-o lume plină de agitație și tensiuni, pacea, armonia, înțelegerea, cultura și arta sunt mai importante ca niciodată. În acest sens, evenimentul „Confluențe creștine”, prezentat de Grigore Sâmboan, își propune să aducă împreună oameni de diferite confesiuni creștine, pentru a promova înțelegerea și respectul reciproc. Astfel, concertul reprezintă o ocazie unică de a îmbina arta și spiritualitatea, oferind astfel pace și armonie în sufletele spectatorilor, în prag de Sărbătoarea Învierii”, arată organizatorii.

Intrarea este liberă!