Confluențe Creștine – Concert de pricesne, muzică religioasă și cultă

de | apr. 4, 2023

În așteptarea Sărbătorii Învierii Domnului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează concertul de pricesne, muzică religioasă și cultă „Confluențe creștine”. Evenimentul va avea loc joi, 6 aprilie 2023, începând cu ora 14:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, situat pe strada Memorandumului, nr. 21, iar publicul este invitat să se bucure de momente muzicale înălțătoare, interpretate de artiști consacrați.

Concertul va fi susținut de Orchestra „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteș, alături de Mariana Morcan, Amalia Decean și Corul „Vox Lucis” al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca, dirijor,  sr. Lucia. Invitată specială este interpreta de muzică populară Rafila Bărbos.

„Într-o lume plină de agitație și tensiuni, pacea, armonia, înțelegerea, cultura și arta sunt mai importante ca niciodată. În acest sens, evenimentul „Confluențe creștine”, prezentat de Grigore Sâmboan, își propune să aducă împreună oameni de diferite confesiuni creștine, pentru a promova înțelegerea și respectul reciproc. Astfel, concertul reprezintă o ocazie unică de a îmbina arta și spiritualitatea, oferind astfel pace și armonie în sufletele spectatorilor, în prag de Sărbătoarea Învierii”, arată organizatorii.

Intrarea este liberă!

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

S-au deschis înscrierile pentru Bursa Alex. Leo Șerban 2024

Cineaștii, jurnaliștii și criticii de film din România se pot înscrie pentru o nouă ediție a Bursei Alex. Leo Șerban, în cadrul Festivalul Internațional de Film Transilvania (14 - 24 iunie 2024). În valoare de 2500 de euro, bursa a fost inițiată în memoria unuia...

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, la a 15-a ediție

Maratonul cultural Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca (ZCMC), ajuns anul acesta la cea de-a 15-a ediție, se va desfășura între 18 și 25 august, în toate locurile de tradiție unde s-a consacrat. Publicul se va putea bucura din nou de sutele de evenimente care...