Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Cluj

de | oct. 1, 2019 | Actualitatea religioasă

Marți, 1 octombrie 2019, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Campusul Universitar „Nicolae Ivan” a avut loc consfătuirea anuală a profesorilor de religie din județul Cluj.

Ședința de lucru s-a desfășurat începând cu ora 16:00, în aula facultății, sub preşedinţia Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care le-a adresat celor prezenți câteva sfaturi duhovnicești în ceea ce privește activitatea pe care o vor desfășura în noul an școlar.

 

Cu acest prilej, arhim. lect. univ. dr. Benedict Vesa, cadru universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă și secretar eparhial al Arhiepiscopiei Clujului, a susținut o prelegere, vorbindu-le celor prezenți despre rolul profesorului în societatea contemporană, precum și despre rolul religiei ca disciplină între celelalte discipline. Totodată, a evidențiat faptul că „religia înseamnă transmiterea nu doar a unor informații, ci transmiterea credinței”.

De asemenea, au rostit alocuțiuni: inspectorul școlar general pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, conf. univ. dr. Vasile Timiș, și protopopul de Cluj II, preotul Alexandru Constantin Ciui.

 

În cea de a doua parte a întâlnirii, inspectorul de religie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, preotul profesor Marian Sidon, a prezentat câteva aspecte de ordin administrativ. Acesta a adus în vedere și importanța întâlirii profesorului cu elevii, întâlnire care trebuie sa se transforme într-o comuniune.

Totodată, s-au discutat acțiuni viitoare, precum și programele școlare actuale, organizarea cercurilor metodice și prezentarea metodologiei de organizare și desfășurare a competițiilor școlare.

La consfătuire au participat peste 150 de profesori de religie, atât cei care predau religia ortodoxă, precum și profesorii tuturor confesiunilor existente la nivelul județului Cluj.

Mai multe fotografii AICI  

Marți, 1 octombrie 2019, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Campusul Universitar „Nicolae Ivan” a avut loc…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Miercuri, 2 octombrie 2019

Foto credit: Darius Echim / mitropolia-clujului.ro

Ultimele articole

Omul este dragoste | Părintele Constantin Galeriu

Omul este dragoste | Părintele Constantin Galeriu

Părintele Constantin Galeriu; „Revelația ne învață că Dumnezeu este dragoste. Existența își are începutul, de asemenea, în dragoste ca dar al lui Dumnezeu. Răscumpărarea și nașterea noastră din nou s-a făcut tot prin dragoste, o dragoste atât de mare, încât a dus la...