Consfătuirea profesorilor de religie din Maramureş

de | oct. 6, 2016

La Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare s-a desfăşurat consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Maramureş, ne informează corespondentul radio Renașterea în Episcopia Maramureșului, Andrei Fărcaș.

Din partea Episcopiei Mara­mu­reşului şi Sătmarului a luat parte pr. Milan Bălan, consilier eparhial pentru sectorul educaţional, care a prezentat mesajul Preasfințitului Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei, şi a prezentat unele probleme de actualitate. Consfătuirea a fost organizată de pr. Florin Hoban, inspector judeţean pentru religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş. Disciplina religie are în judeţ 117 norme de titulari şi 46 profesori suplinitori. Printre problemele abordate s-au aflat: diagnoza procesului educaţional, pe disciplină; propuneri de activităţi de monitorizare şi consiliere; cadrul normativ privind organizarea procesului de învăţământ; programe şi proiecte aflate în im­lementare; identificarea nevoilor de formare a cadrelor didactice; structura portofoliului profesorului de religie: do­cumente normative, docu­mente manageriale; planul-cadru, programe şcolare, manuale, me­to­do­logii, activităţi centrate pe educaţia religioasă etc.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...