Consfătuirea profesorilor de religie din Sălaj

de | oct. 2, 2016 | Actualitatea religioasă

Consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Sălaj, de mier­curi, 28 septembrie, a debutat cu slujba de Te-Deum la capela Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău şi a continuat în sala multimedia a acestei unități de învățământ, informează ziarul Lumina, ediția de Trasnsilvania.

Scopul întâlnirii a fost analiza activităţilor educaţionale şi de formare religioasă a elevilor din anul şcolar ce s-a încheiat şi pre­zentarea proiectelor didactice şi misionare pentru noul an. Părintele consilier cultural Mihai Dobocan a transmis binecuvân­tarea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, a accentuat importanța colaborării între profesorii de religie și preoții parohi și a făcut precizări legate de seria de conferințe „Glasul Bisericii în cetate”.

A fost prezentată Diagnoza procesului educațional pentru disciplina religie, în anul şcolar 2015-2016 și au fost expuse activităţile reprezentative ale profesorilor de religie din judeţ: premiile obţinute la Olimpiada de religie şi la alte concursuri naţionale, proiectele derulate în parteneriat cu Episcopia Sălajului şi alte instituţii. Propunerile aflate pe ordinea de zi s-au referit la direcţiile de acţiune pentru noul an şcolar, structura portofoliului profesorului de religie, stabilirea tematicii Cercurilor pedagogice, alegerea membrilor Consiliului consultativ.

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, marți, 26 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia „Sfântul Dumitru” din Florești,...