Consfătuirea profesorilor de religie din Sălaj

de | oct. 2, 2016

Consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Sălaj, de mier­curi, 28 septembrie, a debutat cu slujba de Te-Deum la capela Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” din Zalău şi a continuat în sala multimedia a acestei unități de învățământ, informează ziarul Lumina, ediția de Trasnsilvania.

Scopul întâlnirii a fost analiza activităţilor educaţionale şi de formare religioasă a elevilor din anul şcolar ce s-a încheiat şi pre­zentarea proiectelor didactice şi misionare pentru noul an. Părintele consilier cultural Mihai Dobocan a transmis binecuvân­tarea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, a accentuat importanța colaborării între profesorii de religie și preoții parohi și a făcut precizări legate de seria de conferințe „Glasul Bisericii în cetate”.

A fost prezentată Diagnoza procesului educațional pentru disciplina religie, în anul şcolar 2015-2016 și au fost expuse activităţile reprezentative ale profesorilor de religie din judeţ: premiile obţinute la Olimpiada de religie şi la alte concursuri naţionale, proiectele derulate în parteneriat cu Episcopia Sălajului şi alte instituţii. Propunerile aflate pe ordinea de zi s-au referit la direcţiile de acţiune pentru noul an şcolar, structura portofoliului profesorului de religie, stabilirea tematicii Cercurilor pedagogice, alegerea membrilor Consiliului consultativ.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...