Consiliul Județean a demarat lucrările de asfaltare pe DJ 172A, parte a lotului 1 al Drumului Bistriței

de | sept. 19, 2023

Odată reabilitat și modernizat, acest drum va asigura o nouă legătură cu județul Bistrița-Năsăud

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează realizarea Drumului Bistriței – LOT 1 continuă, în această etapă, cu așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder.

Operațiunile se desfășoară pe tronsonul în lungime de aproape 6,5 km cuprins între kilometrul 33+000 și kilometrul 39+452, și au demarat de la limita cu județul Bistrița-Năsăud pe direcția Țaga.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Odată finalizate lucrările de modernizare și reabilitarea a acestui drum județean, cel târziu până la sfârșitul acestui an, vom realiza o nouă legătură cu județul Bistrița- Năsăud. Acest fapt va genera numeroase beneficii, din toate punctele de vedere, în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a acestei întregi părți a județului.”

Anterior începerii asfaltării au fost executate lucrări care au vizat sistemul rutier, pe toată lungimea sectorului de drum, prin derularea de operațiuni pregătitoare și premergătoare asfaltării în două straturi, respectiv binder și strat de uzură.

De asemenea, au fost finalizate în totalitate lucrările de consolidare a drumului, de realizare a rigolelor carosabile și a canalizației tehnice destinate montării fibrei optice, serviciilor de telefonie, etc.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

TRASEE DEVIATE CU OCAZIA MARATONULUI INTERNATIONAL CLUJ-NAPOCA

Cu ocazia Maratonului International Cluj-Napoca – editia a XIII –a, duminica 14 aprilie 2024 in intervalul orar 05:00 – 15:00, sunt impuse restrictii de circulatie in zona centrala. Liniile de transport in comun afectate vor circula pe trasee deviate, dupa cum...