Consiliul Național ASCOR s-a întrunit la Constanța: A fost schițat un program de activități pentru anul 2025

de | mai 28, 2024

Consiliul Național al Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR) s-a întrunit la Constanța în perioada 23-26 mai 2024. Filialele din țară au schițat programul activităților pentru anul 2025, când se împlinește un secol de autocefalie a Bisericii Ortodoxe Române și va fi proclamată canonizarea mai multor sfinți români.

De asemenea, tinerii au mai decis ca filialele să colaboreze mai strâns între ele pentru evenimentele locale.

„S-a subliniat importanța organizării unor întâlniri intermediare online, care să pregătească întrunirile la nivel național și s-a propus ca filialele să se susțină reciproc prin trimiterea unor invitații la evenimentele locale de interes, precum: drumeții, pelerinaje, tabere, hramuri, seri tematice, conferințe, concerte”, a explicat, pentru Basilica.ro, Anastasia Ciupitu, Președinte ASCOR București.

„De asemenea, s-a decis constituirea unui calendar național de activități, care să cuprindă atât evenimente de interes local, cât și național. Cei prezenți au considerat necesară implementarea acestui calendar, pentru o mai bună comunicare și comuniune între filiale”, a mai relatat Anastasia Ciupitu.

„Astfel de întâlniri naționale sunt bune pentru a încadra într-un context mai larg, la nivel național, ceea ce se întâmplă în plan local, în fiecare filială ASCOR. Viziunea ASCOR la nivel național se conturează cu fiecare întâlnire”, a transmis pe Facebook Iulian Tomeac, Președinte ASCOR Iași.

„Împreună am gândit activități pentru anul care urmează, în care vom celebra 100 de la Patriarhie și vor fi câte două canonizări, în fiecare centru mitropolitan. La noi, în Mitropolia Moldovei și Bucovinei, vor fi canonizați părinții Ilie Cleopa și Paisie Olaru.”

ASCOR Chișinău se alătură filialelor din țară

Unitatea între studenții de pe ambele maluri ale Prutului va fi realizată prin cultivarea relațiilor cu tinerii membri ai ASCOR Chișinău, care și-a reluat recent activitatea.

„Am legat prietenii noi și am trăit frumoase colaborări, având în asociație tineri dornici de a împărtăși dragostea față de Dumnezeu cu restul lumii”, a declarat, pentru Trinitas TV, Anghelina Vîrtosu, Președinta ASCOR Chișinău.

„Cu siguranță fiecare participant va reuși, prin intermediul întâlnirilor la nivel local, să împărtășească aceste proiecte, idei, inițiative sau gânduri”, a transmis Mihai Paraschiv, inspector la Sectorul Teologic-educațional al Administrației Patriarhale, delegatul Patriarhului Daniel la eveniment.

Astfel, „împreună vor reuși să aducă un plus de bogăție activităților care se vor realiza la nivel local”, a spus inspectorul patriarhal.

Consiliul național ASCOR a început joi seară, cu slujba de Te Deum oficiată de Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și s-a încheiat cu Sfânta Liturghie oficiată duminică la Biserica „Sfinții Martiri de la Niculițel” din Constanța.

Între timp, tinerii au realizat și activități recreative, cum ar fi o vizită la Mănăstirea Techirghiol din județul Constanța.

Foto credit: Facebook / ASCOR Iași

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Comunicate de presă
Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Procesiune de Rusalii la Cluj-Napoca

Clujenii sunt invitați să participe duminică, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru...

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni, iunie – iulie a examenului național de bacalaureat 2024, sunt programate în intervalul 17 - 27 iunie. Probele se vor desfășura potrivit următorului calendar: 17 - 19 iunie: Evaluarea competențelor...

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

Înălţarea Domnului – Ziua Eroilor (2024) | Comunicat de presă

În ziua de joi, 13 iunie 2024, la ora 12:00, clopotele bisericilor ortodoxe din Patriarhia Română vor fi trase în semn de veșnică pomenire, prețuire și recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru libertatea poporului român, credinţa creștină şi ţară. Pomenirea...

Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a IV-a, sesiunea mai 2024

În perioada 21-23 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 5.722 elevi din clasele a IV-a (4.135 elevi din mediul urban și 1.587 elevi din mediul rural) vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a IV-a, desfășurate potrivit calendarului de administrare a...

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

Evaluarea Națională la finalul clasei a II-a, sesiunea mai 2024

În perioada 13-29 mai 2024, la nivelul județului Cluj, 6588 de elevi din clasele a II-a, dintre care 4699 de elevi din mediul urban și 1889 de elevi din mediul rural, vor susține evaluările specifice, la finalul clasei a II-a, desfășurate potrivit calendarului de...