Contribuția patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu la traducerea Bibliei, tema întâlnirii preoților din Protopopiatul Dej

de | nov. 20, 2019

Contribuția adusă de patriarhii Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu la traducerea Bibliei, dar și alte aspectele importante din viaţa lor a fost tema întâlnirii preoților din Protopopiatul Dej, în cadrul conferinței semestriale. Prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, întrunirea a avut loc marți, 19 noiembrie 2019, la sediul Protopopiatului, în sala „Protopop Teofil Herineanu”. În deschidere, ierarhul a subliniat bunătatea patriarhului Iustin Moisescu, după care diaconul lect. univ. dr. Olimpiu-Nicolae Benea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susţinut prelegerea  intitulată: „Dileme traductologice în ediţiile Sfintei Scripturi: Nicodim Munteanu (1944) şi Iustin Moisescu (1982). O diagnoză în contextul traducerilor româneşti”, informează Protopopiatul Ortodox Dej.

La final, părintele protopop Ioan Buftea a transmis preoților câteva anunțuri administrative și i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Andrei  pentru vizitele dese pe care le realizează în protopopiat.Conferința semestrială a preoților din Protopopiatul Dej a fost precedată de oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei de Te-Deum în biserica parohiei Dej II, cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”.

După conferință, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a sfințit o Capelă mortuară în parohia Mica, amenajată de primăria din localitate. După slujbă, ierarhul i-a conferit primarului Tiberiu Zelencz Ordinul ,,Mihai Vodă”. Parohia Mica este păstorită de părintele Raul Glodean.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA