Copii botezați de Mitropolitul Clujului, la șapte ani de activitate a cantinei sociale „Protopop Aurel Munteanu” din Huedin

de | iun. 6, 2016

Cu ocazia împlinirii a șapte ani de activitate a cantinei sociale din cadrul Fundației cultural filantropice „Protopop Aurel Munteanu” din Huedin, 13 copii din oraș dar și din satele dimprejur au fost încreștinați de Înaltpresfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 4 iunie 2016, de la ora 18:00, în paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” al protopopiatului Huedin.

Inițiativa săvârșirii acestui botez, a avut-o părintele Dorel Pușcaș fost protopop al Huedinului în calitate de președinte al Fundației „Protopop Aurel Munteanu”.

Acțiunea din data de 4 iunie s-a concretizat prin colaborarea Protopopiatului Huedin, reprezentat de părintele protopop Dan Lupuțan, a parohiei ortodoxe Morlaca, prin părintele paroh Florin Șomlea și a mai multor oameni, care au acceptat misiunea de a-i călăuzii în viață pe tinerii încreștinați.

Zilnic o masă caldă pentru 100 de persoane nevoiașe

Proiectul cel mai important din cadrul fundației este funcționarea unei cantine sociale care în prezent deservește, 5 zile pe saptamană, în mod gratuit, o masă caldă, la amiază, unui numar de aproximativ 100 de beneficiari de pe raza orașului Huedin și din satele limitrofe.

Proiectul „Cantina socială pentru persoanele nevoiașe” se înscrie în categoria proiectelor comunitare, menite să ofere servicii sociale de calitate în domeniul asistenței sociale.

Motivația, care a generat necesitatea acestui proiect, este influențată de numărul mare de persoane care nu iși pot asigura necesarul zilnic de hrană.

Proiectul are un rol deosebit de important în comunitatea locală, deoarece în orașul Huedin nu există alte servicii similare.

Filantropie fără discriminare

Fundația cultural filantropică a fost înființată în memoria primului protopop al Huedinului, părintele Aurel Muntean care a sfârșit tragic în ziua de 10 septembrie 1940.

Scopul Fundației este: realizarea de acțiuni culturale, religioase în vederea formării conștiinței creștine a tinerei generații, răspândirea învățăturii creștine și a valorilor cultural tradiționale în rândul tuturor categoriilor sociale, promovarea valorilor religios morale ale poporului nostru, realizarea de acțiuni umanitare și filantropice, ocrotirea copiilor orfani, a persoanelor fără adăpost, ajutorarea familiilor sărace și cu mulți copii, ajutorarea bătrânilor aflați la nevoie.

Prin acțiunile filantropice pe care le desfășoară, fundația nu ține cont de naționalitate, religie, vârstă, culoare, sex și nu face nici o discriminare între cei care îi solicită sprijinul.

Toți cei prezenți la eveniment au participat la finalul slujbei la o agapă frățească organizată la cantina socială a fundației cultural filantropice „Protopop Aurel Munteanu” din Huedin.

 

Foto: Andreea Nechita

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Ședință de lucru a Sfântului Sinod | 11 iulie 2024

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au reunit joi, 11 iulie 2024, în ședință de lucru. Întrunirea ierarhilor Bisericii noastre a fost găzduită în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei și a fost prezidată de Preafericitul Părinte...