Copiii din Cantus Mundi cer un armistițiu de Crăciun

de | dec. 20, 2023

Cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Umane, sărbătorită în 20 decembrie în întreaga lume, sute de copii din corurile Cantus Mundi, alături de binecunoscuți artiști și jurnaliști din România, transmit tuturor un gând de pace, iubire și iertare. Copiii din corurile Cantus Mundi pornesc la colindat și cer lumii un armistițiu de Crăciun – o pauză de la ură, o pauză de la orgolii, o pauză de la războaie -, așa cum au făcut, de-a lungul istoriei, soldații aflați în situații de conflict, cerând un răgaz de pace.

DECRET DE PACE SI IUBIRE

„Noi, copiii, vrem un Armistițiu de Crăciun! Vrem o zi în care să trimitem, toți în lume, câte un gând de pace.

Vrem o pauză de la lupte, războaie si nepăsare. Vrem o zi, măcar, în care să dăruim, să fim mai buni unii cu ceilalți și cu cei aflați în nevoie. Să iertăm, să iubim, să zâmbim, să fim recunoscători pentru ce avem. Să facem pace cu cei de lângă noi, oricât de diferiți ni s-ar părea.

Și haideți să nu ne oprim nici în zilele ce vor urma. Vrem să trăim și să creștem mari în pace, fără ură, fără frică de războaie. Vrem un viitor bun pe acest pământ, cu toți oamenii împreună, cu gânduri și fapte mai bune”.

Armistițiu de Crăciun este o campanie a copiilor din Cantus Mundi, cel mai amplu program național de integrare socială prin muzică a copiilor din România.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...