Copiii din Parohia Sărata, participă la concursul „Icoana şi Școala mărturisirii”

de | mart. 6, 2017

În contextul declarării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a anului 2017 drept „Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bise­ricești”, la nivelul Patriarhiei Române se desfășoară Concursul Național de Creație „Icoana și Școala mărturisirii”, la care s-a înscris și Parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Garvriil” din Sărata, Protopopiatul Dej, informează ziarul Lumina.

Astfel, în perioada 12-24 februarie, câţiva copii și tineri cu vârste cuprinse între 7-18 ani s-au întâlnit în mai multe zile în clădirea Școlii Parohiale Angels, unde, împărţiţi în două echipe, una sub îndrumarea preotului paroh Andrei Misaroş şi una a preotesei Andreea Misaroş, au realizat un portofoliu cu câte o lucrare literară şi una artistică. Astfel, participanții şi-au etalat şi dezvoltat abilităţile artistice şi literare, au compus eseuri, rugăciuni şi poezii. Coordonaţi de pr. Andrei Misaroș, copiii au pictat icoane pe sticlă, pentru ei fiind o bucurie să picteze pe sticlă în fiecare an, conform celor precizate de paroh.

„Încă din anul 2014 de când avem încheiat cu Școala Gimnazială Panticeu parteneriatul „Descoperă-ţi talanţii”, copiii pictează cu plăcere icoane pe care le expun în biserică la manifestarea cultural-religioasă din Postul Mare, an de an. Doamna preoteasă a îndrumat două fete să realizeze o altfel de icoană, învăţându-le taina cusutului pe etamină în cruci”, a spus pr. Andrei Misaroș. Fiecare copil a conceput un portofoliu de lucrări, care conține o lucrare teoretică, din secțiunea literară și o lucrare cu caracter practic, din secțiunea artistică, după cum a mai spus parohul din Sărata. În perioada 1-10 martie, toate portofoliile urmează să fie depuse la Protopopiatul Dej, în vederea unei prime evaluări care are loc în perioada 10-24 martie. Apoi, are loc evaluarea și premierea la nivel eparhial, în perioada 10-25 aprilie, urmând ca portofoliul câștigător (premiul I la nivel eparhial) să participe la ceremonia de premiere a concursului la nivel național, ce se va desfăşura la data de 21 mai, la București.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) anunță deschiderea înscrierilor pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024, eveniment prin care pune în prim-plan realizările directorilor din liceele, școlile și grădinițele publice din România. Înscrierile se pot...