Copiii nevoiași din Protopopiatul Gherla, sprijiniți și-n acest an să nu abandoneze școala

de | aug. 25, 2021 | Societate

Zeci de copii și tineri de pe raza Protopopiatului Gherla, care provin din familii defavorizate, cu posibilități materiale reduse sau crescuți de bunici, vor fi sprijiniți și-n acest an să nu abandoneze școala. Dornici să învețe, aceștia vor primi ghiozdane complet echipate, în urma campaniei filantropice „Donează un ghiozdan și întărește pașii unui copil sărman  spre cunoaștere”, derulată până pe 10 septembrie a.c., de Serviciul de Asistență Comunitară din cadrul Protopopiatului.

„Campania vizează creșterea participării la cursuri a copiilor și prevenirea abandonului școlar, în rândul categoriilor defavorizate. Fiecare copil va beneficia de un ghiozdan complet echipat cu rechizite,  dar și cu substanțe igienico -sanitare și mască de protecție pentru prevenirea infectării și transmiterii virusului Covid 19”, anunță organizatorii.

Costul estimativ al unui ghiozdan echipat este de 100 lei. Persoanele care doresc să se implice în cadrul acestei acțiuni umanitare se pot adresa de luni până vineri, între orele 8-16, la Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Gherla, str. 1 Decembrie 1918, nr. 31, Gherla, jud. Cluj.

De asemenea, se pot face donații în contul Serviciului de Asistență Comunitară Protopopiatul Ortodox Român Gherla, RO54BTRL05201205H00683XX, deschis la Banca Transilvania.

Ultimele articole

Viitorul încredinţaţi-l Providenţei divine!

Viitorul încredinţaţi-l Providenţei divine!

Bătrânul Ieronim zicea: „Fiţi atenţi la felul în care vă petreceţi ziua de astăzi. Iar viitorul încredinţaţi-l Providenţei divine! Dumnezeu vă va ajuta. Ceea ce e cu voia lui Dumnezeu se va face! Nu vă chinuiţi mintea gândind la viitor. Dumnezeu va ajuta”. Cuvintele...

Mai multe din Societate
(interviu) Campania „40 de zile pentru viață”

(interviu) Campania „40 de zile pentru viață”

Ediția de toamnă a Campaniei "40 de zile pentru viață" început săptămâna trecută și în Cluj-Napoca și durează până pe 31 octombrie. Pe această temă am discutat cu Liana Chelcan, coordonator al Campaniei.

Luna recuperarii din adicții 2021. Programul evenimentelor la Cluj-Napoca

Luna recuperarii din adicții 2021. Programul evenimentelor la Cluj-Napoca

Asociația Filantropică Medical Creștină Christiana – Programul Sfântul Dimitrie – servicii în adicții și Asociația pentru recuperare și consiliere din adicții organizează mai multe evenimente cu ocazia sărbătoririi „Lunii recuperării din adicții ” derulate în...