Copiii și alimentația sănătoasa – Cum îi putem învăța pe copii principiile unei alimentații sănătoase?

de | ian. 16, 2020

Pentru ca, atunci cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa nu putem sa uitam de cei mici, va propun ca subiectul emisiunii de astazi sa fie despre ei, despre copii, fata de care eu am o dragoste aparte si o buna parte din proiectele mele sunt cu si despre ei.

Obiceiurile alimentare sanatoase, corecte, se invata inca din primii ani de viata, la fel ca orice alt gen de obiceiuri. Parintii, mama si tatal, sunt principalele modele ale copilului. Astfel, copiii vor fi oglinda parintilor, pana in cele mai mici detalii si vor copia tot ceea ce vad in casa, inclusiv obiceiurile alimentare.

Asadar, dragi parinti, daca va doriti sa le schimbati obiceiurile alimentare copiilor vostri, este bine sa incepeti in primul rand cu dumneavoastra, pentru a servi drept model pentru ei. Nu putem sa le cerem copiilor sa faca anumite lucruri, pe care nici noi nu obisnuim sa le practicam.

Dupa cum mentionam si anterior, obiceiurile alimentare sanatoase se invata in familie, inca din primii ani de viata. Parintii ar trebui sa fie principalii promotori ai unui stil de viata sanatos, activ, oferindu-le astfel exemplul personal copiilor lor. Cu cat ii invatam pe copii inca de la cele mai mici varste, obiceiurile alimentare sanatoase si principiile de baza ale nutritiei, cu atat sunt sanse mai mari ca aceste obiceiuri sa fie practicate mai apoi si in viata de adult. Copiii sunt oglinda parintilor si vor imita obiceiurile alimentare pe care la vad in casa, de aceea este important ca intreaga familie sa aiba un stil de viata sanatos.

Dar, hai sa le luam pe rand si sa vedem, pe parcursul editiei de astazi a emisiunii, cum anume putem sa le implementam celor mici obiceiuri alimentare si de stil de viata mai sanatoase?

Copiii și alimentația sănătoasa – Cum îi putem învăța pe copii principiile unei alimentații sănătoase?
Sănătate prin nutriție

 
Play/Pause Episode
00:00 / 13:09
Rewind 30 Seconds
1X

Mai multe

Repere ale lumii postmoderne. Morală și societate

Repere ale lumii postmoderne. Morală și societate

În ediția de debut a emisiunii Cultură, morală, societate. Repere pentru o viață creștină, discutăm împreună cu domnul drd. Gabriel Noje despre contextul lumii postmoderne, repere și provocări pentru omul contemporan. De asemenea, am încercat să trasăm câteva direcții...

Sfântul Preot Mărturisitor Moise Măcinic

Sfântul Preot Mărturisitor Moise Măcinic

Ziua de 21 octombrie este dedicată unei prăznuiri ce se aplică în mod deosebit la istoria poporului român din Transilvania. Îi pomenim în această zi pe Sfinții Cuvioși Mărturistori Visarion și Sofronie, pe Sfântul Mucenic Oprea și pe Sfinții Mărturisitori Preoți Ioan...

Epicleza euharistică

Epicleza euharistică

Celebrarea Euharistiei, în întregul ei, are un caracter epicletic, adică de invocare, de chemare a Duhului Sfânt. În Euharistie, comunitatea care celebrează își revelează calitatea de „ecclesia orans”, adică de Biserică care se roagă, care invocă pe Mângâietorul....