Copiii și alimentația sănătoasa – Cum îi putem învăța pe copii principiile unei alimentații sănătoase?

de | ian. 16, 2020

Pentru ca, atunci cand vine vorba de o alimentatie sanatoasa nu putem sa uitam de cei mici, va propun ca subiectul emisiunii de astazi sa fie despre ei, despre copii, fata de care eu am o dragoste aparte si o buna parte din proiectele mele sunt cu si despre ei.

Obiceiurile alimentare sanatoase, corecte, se invata inca din primii ani de viata, la fel ca orice alt gen de obiceiuri. Parintii, mama si tatal, sunt principalele modele ale copilului. Astfel, copiii vor fi oglinda parintilor, pana in cele mai mici detalii si vor copia tot ceea ce vad in casa, inclusiv obiceiurile alimentare.

Asadar, dragi parinti, daca va doriti sa le schimbati obiceiurile alimentare copiilor vostri, este bine sa incepeti in primul rand cu dumneavoastra, pentru a servi drept model pentru ei. Nu putem sa le cerem copiilor sa faca anumite lucruri, pe care nici noi nu obisnuim sa le practicam.

Dupa cum mentionam si anterior, obiceiurile alimentare sanatoase se invata in familie, inca din primii ani de viata. Parintii ar trebui sa fie principalii promotori ai unui stil de viata sanatos, activ, oferindu-le astfel exemplul personal copiilor lor. Cu cat ii invatam pe copii inca de la cele mai mici varste, obiceiurile alimentare sanatoase si principiile de baza ale nutritiei, cu atat sunt sanse mai mari ca aceste obiceiuri sa fie practicate mai apoi si in viata de adult. Copiii sunt oglinda parintilor si vor imita obiceiurile alimentare pe care la vad in casa, de aceea este important ca intreaga familie sa aiba un stil de viata sanatos.

Dar, hai sa le luam pe rand si sa vedem, pe parcursul editiei de astazi a emisiunii, cum anume putem sa le implementam celor mici obiceiuri alimentare si de stil de viata mai sanatoase?

Sănătate prin nutriție
Sănătate prin nutriție
Copiii și alimentația sănătoasa – Cum îi putem învăța pe copii principiile unei alimentații sănătoase?
Loading
/

DISTRIBUIE

Emisiuni recente

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Lucrarea terapeutică plină de iubire a părintelui duhovnicesc I

Am detaliat, în emisiunile precedente, în cadrul discuțiilor noastre legate de Lucrarea (sau înfăptuirea) tămăduirii prin iubire, aspecte privind: Procesul tămăduirii și lucrarea terapeutică duhovnicească în scrierile unor teologi contemporani bazate pe tradiția...

Despre rugăciune

Despre rugăciune

Și în cadrul acestei emisiuni vom discuta despre rugăciune - o lucrare de căpetenie pentru viața noastră duhovnicească. Rugăciunea are și un caracter particular și unul public, ambele într-o strânsă legătură. Prin practicarea rugăciunii Dumnezeu este chemat în viața...