Copiii și tinerii din Parohia Rebra, învățați de preoți să-și depășească frica

de | oct. 29, 2022

În data de 27 octombrie 2022, tinerii voluntari ai Protopopiatului Năsăud, coordonați de preoții Ioan Clapa și Doru-Leontin Plăian, au organizat o activitate educativ-religioasă în Parohia Ortodoxă Rebra, la care au participat în jur de 50 de copii și tineri.

Întâlnirea a fost deschisă cu o rugăciune, urmată de jocuri de cunoaștere, cântece la chitară și o cateheză susținută de ambii preoți.

Tema a fost una de actualitate: „Cum putem depăși frica?”. Pornind de la versetul din Evanghelia după Matei 8, 26 „De ce vă este frică, puțin credincioșilor?” și evidențiind frica ucenicilor Domnului de a nu se scufunda cu corabia, am conștientizat fiecare dintre noi că frica este o experiență și o stare a sufletului pe care o trăim cu toții indiferent de vârstă. Pentru a putea fi depășită, e nevoie de credință în Dumnezeu, rugăciune, dar cel mai important lucru e faptul că ea trebuie conștientizată și asumată de fiecare om în parte. Astfel, în urma discuțiilor cu tinerii, aceștia au fost îndemnați să își noteze fricile pe o hârtie, să le conștientizeze, iar la finalul întâlnirii, la focul de tabără, într-un mod „solemn”, preoții le-au citit, după care acestea au fost aruncate în foc, a declarat pentru Radio Renașterea părintele Ioan Clapa.

 

Scopul acestei întâlniri a fost ca prin bucurie, jocuri, cântece și activități specifice vârstei lor, copiii și tinerii Parohiei Rebra să se apropie de Biserică și de marele lor Prieten, Iisus Hristos.

Astfel de manifestări au menirea de a intensifica activitățile cu tinerii în parohiile năsăudene.

Copiii și tinerii din Parohia Rebra, învățați de preoți să-și depășească frica

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...