„Copilărie Binecuvântată”, în parohia clujeană „Buna Vestire“

de | iul. 11, 2015

Şcoala de vară „Copilărie Binecuvântată”, aflată la cea de-a 3-a ediție s-a bucurat în acest an de participarea a aproape 150 de copii. Cei mici au avut parte, timp de o săptămână, de o serie de activităţi interactive şi ateliere practice, în care au avut posibilitatea de a învăţa lucruri noi. Activitatea a avut loc la biserica parohiei „Buna Vestire“ din cartierul clujean Iris și a fost organizată de Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Grădinița „Floare de Iris“ și parohia „Buna Vestire“.

Cinci zile de ateliere, povești și rugăciune

Deschiderea a avut loc luni, 06 iulie 2015, la ora 16.00 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, în prezența pr. prof. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă, a d-lui prof. Adrian Opre de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, a actriței Elena Ivanca, a părinților și a copiilor înscriși.
Alături de profesori de la Seminarul Teologic Ortodox, de educatoarele de la Grădiniţa „Floare de Iris“ și de peste 60 de voluntari, copiii cu vârste între 4 şi 12 ani, au participat de luni şi până vineri, de la ora 16:00, la biserica parohiei „Buna Vestire” din cartierul clujean Iris.
Aici le-au fost pregătite o serie de workshop-uri de muzică, pictură, poveşti și modelaj. Totodată s-au bucurat de diferite jocuri în aer liber, au citit cărți şi au vizionat filme educative. De la ora 18:00 au participat şi la un program duhovnicesc cu rugăciuni şi discuţii pe teme religioase.
Festivitatea de încheiere a şcolii de vară a avut loc vineri, 10 iulie, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, care a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului, la care au luat parte atât copiii, cadrele didactice şi părinţii.

Țara are nevoie de oameni cuminți

Părintele Mitropolit le-a vorbit copiilor la finalul slujbei despre importanța participării la slujbele oficiate de Biserică și i-a îndemnat să se roage:

„ Știu că voi trăiți într-o lume modernă și sunteți preocupați de calculator și de jocurile pe internet. Poate că sunt mai tentante dar și a veni la biserică și a vă ruga este foarte important pentru că, pe viitor, țara are nevoie de oameni cuminți. Părinții voștri, probabil că se plâng de multe lucruri care lipsesc în lumea aceasta și lipsesc pentru că oamenii nu sunt buni. Însă, pe când voi o să fiți mari, nădăjduim că lumea o să fie mai bună, pentru că o s-o faceți voi mai bună.”

La final, toţi copiii care au participat la Şcoala de vară „Copilărie Binecuvântată“ au primit din partea directorului Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, pr. Liviu Vidican Manci, diplome de participare şi cărți de rugăciuni.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...