Corala ARMONIA concertează la Gherla

de | mai 30, 2019

Duminică, 02 iunie 2019, de la ora 18:00, la Cinematograful Pacea din Gherla, va avea loc un concert inedit de muzică folclorică, în interpretare coral instrumentală, susținut de renumitul cor Armonia, din Constanța împreună cu orchestra Muzica Divertis.

Corala ARMONIA concertează la GherlaEvenimentul se înscrie pe agenda actvităților programate de Protopopiatul Ortodox Român Gherla cu prilejul desemnării anului 2019 ca An Omagial al Satului Românesc(al preoților, dascălilor și primarilor gospodari). De organizarea evenimentului se ocupă, pe lângă Protopopiatul Gherla, Mănăstirea Nicula, Primăria Municipiului Gherla, precum și parohiile din cuprinsul protopopiatului.

Concertul va avea și un scop caritabil. Potrivit orgasnizatorilor, cei prezenți vor putea face donații pentru  Vasile-Adrian Belbe de 49 de ani din Gherla, care după mai multe tratamente pentru AVC ischemic(1999) și transplant renal(2000) suferă acum și de o afecțiune gravă la inimă(ICC gr. III, cardimiopatie ischemică și valvulară dilatativă, bicupsie aortică, insuficiență mitrală gr. II. HTP severă). Acesta are nevoie de o operație pe cord deschis la o clinică din Austria. Costul estimativ al primei intervenții chirurgicale este de 10000 de euro. Pentru donații directe familia pune la dispoziție contul RO45BTRL05201G67249XX, deschis pe numele domnului Belbe Vasile-Adrian.

De asemenea, întrucât anul 2019 este dedicat și dascălilor, la finalul concertului vor fi premiați mai mulți dascăli pensionari, care s-au remarcat printr-o activitate didactică deosebită în municipiul Gherla și împrejurimi.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA