Corala de cameră Psalmodia Transylvanica, în parohia clujeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

de | mart. 26, 2018 | Activități parohiale

Duminică, 25 martie 2018, Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul clujean Dâmbul Rotund, păstorită de părintele protopop Alexandru Ciui și de părintele Mihai Pop, a găzduit un concert de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare susținut de Corala Psalmodia Transylvanica.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul serii duhovnicești organizată în biserica ortodoxă de pe strada Corneliu Coposu cu ocazia sărbătorii Bunei-Vestiri. Seara de rugăciune a început cu slujba Vecerniei săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu părintele profesor Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca. Din soborul de preoți au făcut parte și părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, părintele protopop de la Protopopiatul Cluj I, Dan Hognogi, părintele Marian Sidon, inspectorul de Religie al județului Cluj, alături de preoții slujitori ai parohiei și de o parte dintre membrii clerici ai coralei Psalmodia Transylvanica. Cuvântul de învățătură, potrivit unui astfel de eveniment, a fost rostit de părintele Liviu Vidican-Manci.

În cea de-a doua parte a serii, credincioșii prezenți s-au bucurat de concertul de cântări religioase susținut de corala Psalmodia Transylvanica a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijată de părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

,,Ne-am bucurat pentru un astfel de eveniment duhovnicesc și cultural deopotrivă, pe care am reușit să-l organizăm în biserica noastră. Prin cântările specifice acestei perioade interpretate cu profesionalism și dăruire, membrii coralei au transmis Vestea Bună a <<începutului mântuirii>> credincioșilor noștri. Totodată, prezența coralei Psalmodia Transylvanica și concertul susținut au fost un foarte bun prilej pentru cei prezenți de a cunoaște mai bine această formație corală care face misiune prin cântare în nenumărate turnee internaționale și care reprezintă cu cinste Biserica Ortodoxă și Arhiepiscopia Clujului în mod special.”, a spus părintele Alexandru Ciui.

În finalul întâlnirii, credincioșii parohiei alături de membrii coralei au adus prinos de cinstire Maicii Domnului prin câteva pricesne specifice cântate împreună.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...