Corala de cameră Psalmodia Transylvanica, în parohia clujeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

de | mart. 26, 2018

Duminică, 25 martie 2018, Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul clujean Dâmbul Rotund, păstorită de părintele protopop Alexandru Ciui și de părintele Mihai Pop, a găzduit un concert de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare susținut de Corala Psalmodia Transylvanica.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul serii duhovnicești organizată în biserica ortodoxă de pe strada Corneliu Coposu cu ocazia sărbătorii Bunei-Vestiri. Seara de rugăciune a început cu slujba Vecerniei săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu părintele profesor Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca. Din soborul de preoți au făcut parte și părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, părintele protopop de la Protopopiatul Cluj I, Dan Hognogi, părintele Marian Sidon, inspectorul de Religie al județului Cluj, alături de preoții slujitori ai parohiei și de o parte dintre membrii clerici ai coralei Psalmodia Transylvanica. Cuvântul de învățătură, potrivit unui astfel de eveniment, a fost rostit de părintele Liviu Vidican-Manci.

În cea de-a doua parte a serii, credincioșii prezenți s-au bucurat de concertul de cântări religioase susținut de corala Psalmodia Transylvanica a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijată de părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

,,Ne-am bucurat pentru un astfel de eveniment duhovnicesc și cultural deopotrivă, pe care am reușit să-l organizăm în biserica noastră. Prin cântările specifice acestei perioade interpretate cu profesionalism și dăruire, membrii coralei au transmis Vestea Bună a <<începutului mântuirii>> credincioșilor noștri. Totodată, prezența coralei Psalmodia Transylvanica și concertul susținut au fost un foarte bun prilej pentru cei prezenți de a cunoaște mai bine această formație corală care face misiune prin cântare în nenumărate turnee internaționale și care reprezintă cu cinste Biserica Ortodoxă și Arhiepiscopia Clujului în mod special.”, a spus părintele Alexandru Ciui.

În finalul întâlnirii, credincioșii parohiei alături de membrii coralei au adus prinos de cinstire Maicii Domnului prin câteva pricesne specifice cântate împreună.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...