Corala de cameră Psalmodia Transylvanica, în parohia clujeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

de | mart. 26, 2018 | Activități parohiale

Duminică, 25 martie 2018, Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul clujean Dâmbul Rotund, păstorită de părintele protopop Alexandru Ciui și de părintele Mihai Pop, a găzduit un concert de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare susținut de Corala Psalmodia Transylvanica.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul serii duhovnicești organizată în biserica ortodoxă de pe strada Corneliu Coposu cu ocazia sărbătorii Bunei-Vestiri. Seara de rugăciune a început cu slujba Vecerniei săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu părintele profesor Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca. Din soborul de preoți au făcut parte și părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, părintele protopop de la Protopopiatul Cluj I, Dan Hognogi, părintele Marian Sidon, inspectorul de Religie al județului Cluj, alături de preoții slujitori ai parohiei și de o parte dintre membrii clerici ai coralei Psalmodia Transylvanica. Cuvântul de învățătură, potrivit unui astfel de eveniment, a fost rostit de părintele Liviu Vidican-Manci.

În cea de-a doua parte a serii, credincioșii prezenți s-au bucurat de concertul de cântări religioase susținut de corala Psalmodia Transylvanica a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijată de părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

,,Ne-am bucurat pentru un astfel de eveniment duhovnicesc și cultural deopotrivă, pe care am reușit să-l organizăm în biserica noastră. Prin cântările specifice acestei perioade interpretate cu profesionalism și dăruire, membrii coralei au transmis Vestea Bună a <<începutului mântuirii>> credincioșilor noștri. Totodată, prezența coralei Psalmodia Transylvanica și concertul susținut au fost un foarte bun prilej pentru cei prezenți de a cunoaște mai bine această formație corală care face misiune prin cântare în nenumărate turnee internaționale și care reprezintă cu cinste Biserica Ortodoxă și Arhiepiscopia Clujului în mod special.”, a spus părintele Alexandru Ciui.

În finalul întâlnirii, credincioșii parohiei alături de membrii coralei au adus prinos de cinstire Maicii Domnului prin câteva pricesne specifice cântate împreună.

Ultimele articole

Călugării adevăraţi sunt virtuoşi și smeriţi

Călugării adevăraţi sunt virtuoşi și smeriţi

Gavriil (Kazasis), Bătrânul athonit: „Călugării adevăraţi sunt virtuoşi, smeriţi cu gândul şi lucrând în tăcere mierea faptelor bune. Fără a deranja pe nimeni, se mulţumesc cu modestele meşteşuguri manuale şi dăruiesc chiar şi săracilor puţinul pe care-l au”. „Sărăcia...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...