Corala de cameră Psalmodia Transylvanica, în parohia clujeană „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”

de | mart. 26, 2018 | Activități parohiale

Duminică, 25 martie 2018, Parohia Ortodoxă ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul clujean Dâmbul Rotund, păstorită de părintele protopop Alexandru Ciui și de părintele Mihai Pop, a găzduit un concert de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare susținut de Corala Psalmodia Transylvanica.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul serii duhovnicești organizată în biserica ortodoxă de pe strada Corneliu Coposu cu ocazia sărbătorii Bunei-Vestiri. Seara de rugăciune a început cu slujba Vecerniei săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu părintele profesor Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie din Cluj-Napoca. Din soborul de preoți au făcut parte și părintele Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic din Cluj-Napoca, părintele protopop de la Protopopiatul Cluj I, Dan Hognogi, părintele Marian Sidon, inspectorul de Religie al județului Cluj, alături de preoții slujitori ai parohiei și de o parte dintre membrii clerici ai coralei Psalmodia Transylvanica. Cuvântul de învățătură, potrivit unui astfel de eveniment, a fost rostit de părintele Liviu Vidican-Manci.

În cea de-a doua parte a serii, credincioșii prezenți s-au bucurat de concertul de cântări religioase susținut de corala Psalmodia Transylvanica a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijată de părintele prof. univ. dr. Vasile Stanciu.

,,Ne-am bucurat pentru un astfel de eveniment duhovnicesc și cultural deopotrivă, pe care am reușit să-l organizăm în biserica noastră. Prin cântările specifice acestei perioade interpretate cu profesionalism și dăruire, membrii coralei au transmis Vestea Bună a <<începutului mântuirii>> credincioșilor noștri. Totodată, prezența coralei Psalmodia Transylvanica și concertul susținut au fost un foarte bun prilej pentru cei prezenți de a cunoaște mai bine această formație corală care face misiune prin cântare în nenumărate turnee internaționale și care reprezintă cu cinste Biserica Ortodoxă și Arhiepiscopia Clujului în mod special.”, a spus părintele Alexandru Ciui.

În finalul întâlnirii, credincioșii parohiei alături de membrii coralei au adus prinos de cinstire Maicii Domnului prin câteva pricesne specifice cântate împreună.

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

Hramul parohiei Sălișca din Protopopiatul Dej

În Duminica a XII-a după Rusalii credincioșii din Parohia Sălisca, Protopopiatul Dej, și-au serbat cu anticipație hramul bisericii: „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, prăznuit în Biserica Ortodoxă în 29 august. Cu acest prilej, cu binecuvântarea...

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

Tabăra „O zi de neuitat” în Parohiile Maieru I și II

În ziua de 17 august 2023, Parohia Ortodoxă Maieru II, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Maieru I, a organizat tabăra intitulată “O zi de neuitat”, pentru tinerii din localitate. Evenimentul a debutat cu rugăciunea de dimineață, săvârșită în Biserica “Sfântul...

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Tabăra Ortodoxă ,,VACANȚĂ ÎN PRIDVORUL BISERICII” la Dumbrăveni

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiescop și Mitropolit Andrei, Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Dumbrăveni, județul Bistrița Năsăud a organizat Tabăra de vară intitulată "Vacanță în pridvorul Bisericii". 70 de copii și tineri din...