Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica”, la Festivalul dedicat Centenarului Corului „Armonia” din Arad

de | mai 26, 2019

În perioada 24-25 mai 2019, Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica”, al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății, s-a aflat într-un turneu cultural-misionar în județele Hunedoara și Arad.

Vineri, 24 mai, au susținut un concert în Catedrala Episcopală din Deva, precum și la Mănăstirea Crișan, întemeiată în secolul al XVI-lea.

Sâmbătă dimineața, 25 mai, în biserica Mănăstirii Crișan, membrii Corului de Cameră au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie. Seara, de la ora 19:00, au susținut un concert la sala Palatului Cultural din Arad, în cadrul Festivalului de Muzică corală religioasă și folclorică, cu ocazia aniversării a 100 de ani de existență a Coralei „Armonia” din Arad. Vezi istoricul coralei arădene AICI

De asemenea, au vizitat Complexul de monumente de la Țebea, unde se află mormântul lui Avram Iancu, Catedrala Ortodoxă  Veche din Arad, precum și alte obiective turistice din zonă.

Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” este format din studenți și absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, fiind înființat la începutul anilor 1990, de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, ca o continuitate a unei tradiţii lăsate de prof. dr. Vasile Petraşcu, cel ce punea bazele Corului bărbătesc al Episcopiei Clujului în anul 1921. De-a lungul anilor, corul a susținut peste 300 de concerte ocazionate de diferite participări la reuniuni corale, festivaluri de muzică corală sau concursuri, atât în țară, cât și în străinătate. Cel mai recent premiu l-a obținut în luna octombrie a anului 2018, la un festival-concurs coral, în orașul Sremska Mitrovica, Serbia, unde a câștigat locul I.

Mai multe fotografii AICI 

În perioada 24-25 mai 2019, Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica”, al Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul…

Publicată de UBB – Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj-Napoca pe Sâmbătă, 25 mai 2019

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...