„Cred că Dumnezeu întodeauna aşează în viaţă noastră toate lucrurile la vremea lor” | Adriana Irimieș

de | apr. 17, 2023

În a doua Zi a Sfintelor Sărbători de Paști, invtata emisiunii Dialoguri, dna Adriana Irimieș, artist și manager al Centrul Județean pentru de Promovare și Conservare Culturii Traditionale Cluj, ne-a mărturisit: „Cred cu tărie că un om trebuie să fie mereu pe acelaşi drum cu Dumnezeu. Singuri, suntem săraci. Oricât de sus am ajunge, fără Dumnezeu nu avem izbândă în nimic.”
Dealtfel, toată viața, invitata noastră a avut în gând sfaturile primite de la părinți și bunici, cei care i-au insuflat trăinicia credinței dar și respectul pentru portul și tradiția populară.
Dna Adriana Irimieș ne-a împărtășit ce obiceiuri erau în satul copilăriei, cum era tradiția Jocului din a doua zi de Paști, ce presupunea să fi un adevărat fiu al satului și multe așlte amintiri cu o valoare inastimabilă pentru dânsa.
Experiența și faptul că a trait exact acolo unde tradiția se naște, adică în lumea satului, au avur o mare importanță în formarea ca om a invitate noastre, dar și în crearea carierei profesionale, despre care ne povestește cu maxima implicare și cu dorința de a realiza cât mai multe proiecte de promovare a tradiției și culturii tradiționale românești, fapt pentru care o felicităm și o prețuim.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Cred că Dumnezeu întodeauna aşează în viaţă noastră toate lucrurile la vremea lor” | Adriana Irimieș
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA