Credincioși băimăreni prezenți la Sfânta Liturghie oficiată de PS Iustin Sigheteanul la catedrala din localitate

de | nov. 21, 2016 | Actualitatea religioasă

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat duminică, 20 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie la nivelul întâi al Catedralei Episcopale Sfânta Treime din Baia Mare, notează site-ul oficial al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Din sobor au făcut parte preoţi şi diaconi ai Centrului Eparhial şi ai Catedralei Episcopale din Baia Mare. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corul Doxologia al Catedralei, dirijat de părintele Petrică Aurelian Covaciu.

După priceasnă, părintele arhimandrit Casian Filip, ecleziarhul Catedralei Episcopale, a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima duminică din Postul Naşterii Domnului, care a început marţi, 15 noiembrie 2016.

În continuare, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură  în care a subliniat importanța milosteniei, de a ajuta pe cei în nevoi, pentru că din darurile date pe pământ se adună comoară în cer.

La sfârşitul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru Arhiepiscopul Justinian.

Ultimele articole

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

Biserica din Poienile Zagrei, resfințită de Mitropolitul Clujului

În Duminica a 4-a după Paști (a vindecării slăbănogului de la Vitezda), 15 mai 2022,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...