Credincioșii de-o seamă cu Protopopiatul Huedin, premiați la vârsta de 100 de ani

de | sept. 18, 2022

În data de 1 septembrie 1922 preotul martir Aurel Munteanu înființa Protopopiatul Huedin. Cu ocazia serbării centenarului, mai multe evenimente aniversare și comemorative au loc la nivelul acestei circumscripții.

Zilele trecute, Pr. Protopop Dan Lupuțan a făcut un gest de omagiu față de credincioșii din cuprinsul protopopiatului care împlinesc vârsta de 100 de ani.

Singurii doi credincioși din Protopopiatul Ortodox Huedin născuți în anul 1922 au fost distinși cu Diploma și Medalia Omagială „Centenarul Protopopiatului Ortodox Român Huedin”.

Este vorba despre domnul Petru Toader, veteran de război, din Parohia Poiana Horea și doamna Maria Tomoș, din Parohia Poieni.

La ceremoniile de acordare a distincțiilor, părintele protopop a fost însoțit de preoții parohi Păunel Ioan Petran și Ciprian Copaciu, și de profesorul Mădălin Sebastian Lung, angajat al protopopiatului.

Cei doi credincioși centenari au primit în dar și o Biblie cu scris mare, cărți de rugăciuni, flori și un tort.

Foto credit: Protopopiatul Huedin

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Cupa Dan Căpitan la schi alpin: Start înscrieri

Tinerii sportivi cu vârsta sub 12 ani sunt invitați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la Schi Alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie, la Buscat. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie...