Credincioşii din Berchieşu în pelerinaj duhovnicesc

de | mai 19, 2018 | Activități parohiale

Sâmbătă 19 mai, credincioşii Parohiei Ortodoxe ,,Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”  din localitatea Berchieşu, protopopiatul Turda, judeţul Cluj au participat la un pelerinaj de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.

Primul popas duhovnicesc a fost la Sf. Mănăstire ,,Adormirea Maicii Domnului” de la Izbuc din judeţul Bihor, unde s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului o copie a unei icoane de la Muntele Athos, apoi au avut bucuria de-a se închina la o parte din lemnul Sfintei Cruci a Domnului nostru  Iisus Hristos şi la sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie Taumaturgul.

De asemeni au putut observa o icoană pictată de însuşi părintele Arsenie Boca, după care au coborât la izvorul tămăduitor din incinta mănăstirii, unde se spune că mulţi bolnavi s-au vindecat şi împreună cu monahul Isidor au săvârşit Acatistul Sfântului Acoperământ.

Apoi credincisoşii s-au îndreptat spre  Mănăstirea ,,Sf. Ioan Iacob Hozevitul” de la Piatra Craiului,  judeţul Cluj unde s-au închinat la o copie a icoanei   Maicii Domnului Pantanasa de la Mănăstirea Vatopedu, precum şi la moaştele Sf. Efrem cel nou şi la icoana sfântului, apoi s-a vizitat muzeul mănăstirii care adăposteşte obiecte tradiţionale: costume populare, covoare cusute la război.

Al treilea popas duhovnicesc a fost la Mănăstirea ,,Naşterea Maicii Domnului” de la Ciucea, unde  s-au închinat în bisericuţa de lemn, monument istoric,  apoi  s-a vizitat mausoleul unde îşi doarme somnul de veci ctitorul mănăstirii poetul transilvănean Octavian Goga şi soţia sa Veturia Goga.

 

Pr. Florin Negru

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...