Credincioşii din Berchieşu în pelerinaj duhovnicesc

de | mai 19, 2018

Sâmbătă 19 mai, credincioşii Parohiei Ortodoxe ,,Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”  din localitatea Berchieşu, protopopiatul Turda, judeţul Cluj au participat la un pelerinaj de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite.

Primul popas duhovnicesc a fost la Sf. Mănăstire ,,Adormirea Maicii Domnului” de la Izbuc din judeţul Bihor, unde s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului o copie a unei icoane de la Muntele Athos, apoi au avut bucuria de-a se închina la o parte din lemnul Sfintei Cruci a Domnului nostru  Iisus Hristos şi la sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie Taumaturgul.

De asemeni au putut observa o icoană pictată de însuşi părintele Arsenie Boca, după care au coborât la izvorul tămăduitor din incinta mănăstirii, unde se spune că mulţi bolnavi s-au vindecat şi împreună cu monahul Isidor au săvârşit Acatistul Sfântului Acoperământ.

Apoi credincisoşii s-au îndreptat spre  Mănăstirea ,,Sf. Ioan Iacob Hozevitul” de la Piatra Craiului,  judeţul Cluj unde s-au închinat la o copie a icoanei   Maicii Domnului Pantanasa de la Mănăstirea Vatopedu, precum şi la moaştele Sf. Efrem cel nou şi la icoana sfântului, apoi s-a vizitat muzeul mănăstirii care adăposteşte obiecte tradiţionale: costume populare, covoare cusute la război.

Al treilea popas duhovnicesc a fost la Mănăstirea ,,Naşterea Maicii Domnului” de la Ciucea, unde  s-au închinat în bisericuţa de lemn, monument istoric,  apoi  s-a vizitat mausoleul unde îşi doarme somnul de veci ctitorul mănăstirii poetul transilvănean Octavian Goga şi soţia sa Veturia Goga.

 

Pr. Florin Negru

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...