Credincioșii din cartierul clujean Făget au primit binecuvântare arhierească, în a treia zi de Crăciun

de | dec. 27, 2018

În cea de-a treia zi de Crăciun, joi, 27 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe din cartierul clujean Făget, prilej cu care a binecuvântat noua biserică, după cinci ani de la punerea pietrei de temelie.

După slujba de binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a oficiat, în sobor de preoți și diaconi, prima Sfântă Liturghie în acest lăcaș de cult, cu hramul „Soborul Maicii Domnului”. Din sobor au făcut parte inspectorul eparhial, părintele Vasile Nemeș, protopopul de Cluj II, părintele Alexandru-Constantin Ciui, inspectorul școlar de religie al județului Cluj, părintele Marian Sidon, preotul paroh Petru Călin Cotîrlă și alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Mucenicii”.

 

Răspunsurile la strană au fost date de un grup de teologi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe teologul Raul Astaluș.

La final, Părintele Mitropolit Andrei a acordat Diplomă de aleasă cinstire – doamnei Paulina Dușa, cea care a contribuit la extinderea parohiei, prin donarea unui teren aflat în vecinătatea bisericii.

La rândul său, parintele paroh Petru Cotîrlă a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru prezență și binecuvântare, și tuturor celor care au contribuit la ridicarea bisericii.

Piatra de temelie la noul lăcaș de cult a fost pusă în luna iulie a anului 2013. În prezent, interiorul lăcașului de cult este pregătit pentru a fi pictat.

Mai multe fotografii găsiți AICI

În cea de-a treia zi de Crăciun, joi, 27 decembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului,…

Publicată de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului pe Joi, 27 decembrie 2018

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA