Credincioșii din Ilva Mică, în pelerinaj la Mănăstirea Prislop

de | iul. 14, 2015 | Activități parohiale

Peste 160 de credincioși ai celor două parohii din Ilva Mică, Protopopiatul Năsăud, au participat luni, 13 iulie 2015, la un pelerinaj la Mănăstirea Prislop, din Țara Hațegului. Credincioșii, însoțiți de preoții parohi Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, dar și de părintele pensionar Emil Dănilă, și-au început periplul duhovnicesc la Mănăstirea Dumbrava, aflată la granița județelor Alba și Cluj, unde au participat la Sfânta Liturghie. Ajunși la Mănăstirea Prislop din județul Hunedoara s-au recules și s-au închinat la mormântul părintelui Arsenie Boca. La întoarcere, credincioșii năsăudeni au  vizitat Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Pelerinajul se înscrie în seria de manifestări desfășurate la Ilva Mică, dedicate „Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ în Patriarhia Română.

 

Ultimele articole

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Hramul Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca

Sărbătoarea Naşterii Domnului, numită în popor Crăciunul, ne aduce vestea venirii în lume a Fiului lui Dumnezeu făcut om, pentru mântuirea noastră, fiind cea mai importantă sărbătoare pentru comunitatea noastră parohială din cartierul Gheorgheni, care își serbează...