Credincioșii năsăudeni, binecuvântați de IPS Andrei

de | mart. 30, 2018

Credincioșii parohiei „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din orașul Năsăud s-au bucurat vineri, 30 martie 2018, de prezență arhierească.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat, de la ora 12:00, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în biserica parohiei, alături de un sobor de preoți.

În cadrul predicii, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Răstignirea duhovnicească”.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat la rangul de iconom pe părintele paroh Iulius Mureșan. De asemenea, preoții Florin Rusu și Lucian Greab, care au contruit la costrucția locașului de cult, au fost ridicați la rangul de iconom stavrofor. Credincioșii prezenți la slujbă s-au bucurat și de un microrecital de pricesne, sunținut de interpreta de muzică populară Oana Matei.

Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” este situată în partea de vest a orașului Năsăud, în vecinătatea cartierului de romi de la Valea Spinului. Piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă în anul 2012 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...