Credincioșii năsăudeni, binecuvântați de IPS Andrei

de | mart. 30, 2018 | Actualitatea religioasă

Credincioșii parohiei „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din orașul Năsăud s-au bucurat vineri, 30 martie 2018, de prezență arhierească.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat, de la ora 12:00, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în biserica parohiei, alături de un sobor de preoți.

În cadrul predicii, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Răstignirea duhovnicească”.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a ridicat la rangul de iconom pe părintele paroh Iulius Mureșan. De asemenea, preoții Florin Rusu și Lucian Greab, care au contruit la costrucția locașului de cult, au fost ridicați la rangul de iconom stavrofor. Credincioșii prezenți la slujbă s-au bucurat și de un microrecital de pricesne, sunținut de interpreta de muzică populară Oana Matei.

Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” este situată în partea de vest a orașului Năsăud, în vecinătatea cartierului de romi de la Valea Spinului. Piatra de temelie a locașului de cult a fost pusă în anul 2012 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

Mitropolitul Andrei i-a binecuvântat pe românii din Londra

În Duminica a 3-a după Paști (a Mironosițelor), 8 mai 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe române din Londra, Regatul...