Credincioșii parohiei Hălmăsău, în pelerinaj

de | sept. 21, 2015 | Activități parohiale

Parohia „Sfinții Apostol Petru și Pavel” din satul Hălmăsău, protopopiatul Beclean, a organizat în perioada 18-19 septembrie 2015, un pelerinaj la Mănăstirile Recea, Prislop, Crișan, Râmeț și Dumbrava.

Cei 17 credincioși însoțiți de părintele paroh Constantin-Doru Zaharie s-au bucurat de pacea duhovnicească pe care au găsit-o la mănăstirile vizitate unde s-au închinat și la părticele din sfinte moaște ale Sf. Ghelasie de la Râmeț, Sf. Ioan Casian, Sf. Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel și la mulți alții.

„La întoarcerea spre casă, pelerinii s-au bucurat de pacea și liniștea sufletească pe care au acumulat-o în aceste zile”, a declarat corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Beclean, părintele Alin Pop.

Ultimele articole

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Procesiune de Rusalii la Dej, ediția a VI-a

Protopopiatul Ortodox Dej organizează duminică, 4 iunie 2023, ora 18:00, tradiționala Procesiune de Rusalii, după o pauză de trei ani, din cauza pandemiei. Dejenii sunt invitați să participe, amintindu-se că „evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...