Credință și tradiție, în localitatea bistrițeană Țagu

de | iul. 12, 2016 | Activități parohiale

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului popular „Cu strămoșii la Gurețe” s-a desfășurat duminică, 10 iulie 2016, la Țagu, județul  Bistrița-Năsăud.

Evenimentele au debutat cu Sfânta Liturghie oficiată în sobor de preoți. La finalul programului liturgic, părintele Ioan Daniel Dascălu, în calitate de paroh, a adresat celor prezenți un cuvânt de binecuvântare, iar apoi a mulțumit oficialităților locale și județene prezente pentru sprijinul acordat comunității din Țagu.

Momentele de bucurie au continuat cu binecuvântarea Școlii primare din localitate, care a fost recent modernizată de Consiliul local. Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol folcloric în cadrul căruia au cântat și au jucat artiști locali și din județele învecinate.

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...