Creștinii din Berchieșu, în pelerinaj la mănăstirile din zona Clujului şi a Năsăudului

de | sept. 7, 2016 | Activități parohiale

Sâmbătă, 3 septembrie, un grup de credincioşi ai parohiei ,,Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din localitatea Berchieşu, judeţul Cluj, au efectuat prin Centrul de Pelerinaje ,,Renaşterea” al Arhiepiscopiei Clujului, un pelerinaj duhovnicesc la mănăstirile din zona Năsăudului.

Astfel, primul popas duhovnicesc a  fost la Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului” de la Nicula, unde au participat la Sfânta Liturghie și s-au închinat la Icoana Maicii Domnului.

„De la Nicula am pornit spre Mănăstirea ,,Înălţarea Sfintei Cruci” de la Căşiel, unde părintele duhovnic Serafim Bădilă ne-a pus la suflet câteva cuvinte duhovniceşti, iar maicile ne-au pregătit o agapă în incinta mănăstirii. Apoi am luat drumul Bistriţei, şi am ajuns la Mănăstirea ,,Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul” de la Nuşeni, unde am fost întâmpinaţi cu bucurie şi am aflat lucruri interesante despre așezământul monahal. Următorul popas din urcuşul nostru duhovnicesc a fost la Mănăstirea ,,Izvorul Tămăduirii” de la Salva, unde maicile ne-au spus câteva cuvinte despre istoricul sfintei mănăstiri.  Cea din urmă oprire a fost la Mănăstirea ,,Sf. Ap. Petru şi Pavel” de la Rebra-Parva, unde ne-am putut bucura de frumseţile aşezământului monahal, de pictura sfintei biserici, precum şi de frumuseţile naturii care ne înconjoară”,  a transmis pentru Radio Renașterea părintele paroh  Vasile Negru.

Astfel de activități au loc cel puțin o dată pe an și constituie un adevărat prilej de bucurie pentru creștinii din Berchieșu, a adăugat părintele paroh.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...