Creștinii din Bogata de Jos au primit astăzi binecuvântare arhierească

de | nov. 11, 2018 | Actualitatea religioasă

Duminică, 11 noimembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica parohiei „Sf. Ștefan”, din Bogata de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte și consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhid. Claudiu Grama și protopopul de Dej, părintele Ioan Buftea.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a explicat contextul rostirii pildei Samarineanului milostiv și a arătat care este cea mai mare virtute din Legea lui Dumnezeu:

Rezumatul Legii lui Dumnezeu este dragostea. Cel ce îl iubește pe Dumnezeu și pe aproapele său a împlinit Legea.

Cu acest prilej, au fost rostite rugăciuni de binecuvântare a lucrărilor efectuale la locașul de cult.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-administrativă desfășurată, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a hirotesit întru Iconom pe părintele paroh Cosmin Pompei Mocean, cu dreptul de a purta brâu roșu.

De asemenea, primarul comunei Vad, domnul David Prunean, alături de toți cei implicați în lucrările desfășurate la biserica parohială au fost distinși de Părintele Mitropolit Andrei.

Tot astăzi, la momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Socaci a fost hirotonit preot pentru parohia Stupini.

Localitatea Bogata de Jos face parte din comuna Vad, Protopopiatul Dej și este păstorită de preotul Cosmin Pompei Mocean.

Ultimele articole

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca

Festivalul Produsului Tradițional, la USAMV Cluj-Napoca. Între produsele prezentate de studenți se numără palaneț cu brânză de Mociu, sarmale cu păsat de Vama Oaș, tochitură moldovenească sau bere tradițională din Dorna Candrenilor Universitatea de Științe Agricole și...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Huedin

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Huedin

Clericii din Protopopiatul Ortodox Huedin s-au reunit vineri, 12 mai 2023, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, săvârșit în Paraclisul „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta protopopiatului, în prezența Preasfințitului...

Sfințirea capelei mortuare din Gârbău

Sfințirea capelei mortuare din Gârbău

Joi, 11 mai 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Gârbău, județul Cluj. Cu acest prilej, de la ora 12:00, Părintele...