Creștinii din Bogata de Jos au primit astăzi binecuvântare arhierească

de | nov. 11, 2018

Duminică, 11 noimembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica parohiei „Sf. Ștefan”, din Bogata de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte și consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhid. Claudiu Grama și protopopul de Dej, părintele Ioan Buftea.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a explicat contextul rostirii pildei Samarineanului milostiv și a arătat care este cea mai mare virtute din Legea lui Dumnezeu:

Rezumatul Legii lui Dumnezeu este dragostea. Cel ce îl iubește pe Dumnezeu și pe aproapele său a împlinit Legea.

Cu acest prilej, au fost rostite rugăciuni de binecuvântare a lucrărilor efectuale la locașul de cult.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-administrativă desfășurată, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a hirotesit întru Iconom pe părintele paroh Cosmin Pompei Mocean, cu dreptul de a purta brâu roșu.

De asemenea, primarul comunei Vad, domnul David Prunean, alături de toți cei implicați în lucrările desfășurate la biserica parohială au fost distinși de Părintele Mitropolit Andrei.

Tot astăzi, la momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Socaci a fost hirotonit preot pentru parohia Stupini.

Localitatea Bogata de Jos face parte din comuna Vad, Protopopiatul Dej și este păstorită de preotul Cosmin Pompei Mocean.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...