Creștinii din Bogata de Jos au primit astăzi binecuvântare arhierească

de | nov. 11, 2018 | Actualitatea religioasă

Duminică, 11 noimembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie, în biserica parohiei „Sf. Ștefan”, din Bogata de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte și consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei Clujului, arhid. Claudiu Grama și protopopul de Dej, părintele Ioan Buftea.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a explicat contextul rostirii pildei Samarineanului milostiv și a arătat care este cea mai mare virtute din Legea lui Dumnezeu:

Rezumatul Legii lui Dumnezeu este dragostea. Cel ce îl iubește pe Dumnezeu și pe aproapele său a împlinit Legea.

Cu acest prilej, au fost rostite rugăciuni de binecuvântare a lucrărilor efectuale la locașul de cult.

În semn de apreciere pentru activitatea pastoral-administrativă desfășurată, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a hirotesit întru Iconom pe părintele paroh Cosmin Pompei Mocean, cu dreptul de a purta brâu roșu.

De asemenea, primarul comunei Vad, domnul David Prunean, alături de toți cei implicați în lucrările desfășurate la biserica parohială au fost distinși de Părintele Mitropolit Andrei.

Tot astăzi, la momentul rânduit din cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Socaci a fost hirotonit preot pentru parohia Stupini.

Localitatea Bogata de Jos face parte din comuna Vad, Protopopiatul Dej și este păstorită de preotul Cosmin Pompei Mocean.

Ultimele articole

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Despre Părintele Iosif Vatopedinul

Când Gheronda Iosif a ajuns să aibă el însuși obște, le spunea părinților spre folos duhovnicesc, următorul lucru: „La prima mea mănăstire, munceam cel puțin 16 ore pe zi. Și cu toate acestea, am citit cu atenție tot Vechiul Testament de 3 ori. Am citit cele 14...