„Crucea Transilvană” pentru rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj

de | iul. 5, 2015 | Actualitatea religioasă

Creştinii ortodocşi s-au aflat astăzi, 5 iulie 2015, în Duminica a V-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie a fost rânduit să se citească pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, care prezintă Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei.
În acestă zi Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfintitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, în sobor de preoți și diaconi. La predică ierarhul a explicat învăţăturile ce reies din această pericopă evanghelică și a vorbit în principal despre modul discret în care diavolul lucrează în lume. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a arătat cum putem face față ispitelor.


Distincția „Crucea Transilvană”, pentru prof. univ. dr Alexandru Irimie

La finalul Sfintei Liturghii, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a primit din partea Mitropoliei Clujului, distincția „Crucea Transilvană”. Aceasta i-a fost înmânată profesorului universitar doctor Alexandru Irimie de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

„Crucea Transilvană” este cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Clujului și se acordă pentru sprijinul dat Bisericii şi comunităţii.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a remarcat ca un reputat chirurg oncolog, dar și ca personalitate care a contribuit la ceea ce este astăzi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca.  S-a născut în anul 1955, în județul Bihor. Are o supra specializare în chirurgia oncologică și ginecologia oncologică și un masterat în management-ul serviciilor de sănătate. De asemenea, prof. univ. dr. Alexandru Irimie are o bogată activitate profesională, didactică și de cercetare și este președintele Comisiei de Oncologie a Ministerului Sănătății.

Ultimele articole

12 iunie – Sf. Cuv. Onufrie cel Mare şi Petru Atonitul

12 iunie – Sf. Cuv. Onufrie cel Mare şi Petru Atonitul

1. Sfântul Cuvios Onufrie cel Mare a fost un mare sihastru din Egipt şi a trăit pe la anii 350-400. După ce a stat o vreme într-o mănăstire din părţile Tebaidei, a plecat în pustie, unde 60 de ani nu a văzut faţă de om. L-a găsit aici Sfântul Cuvios Pafnutie, care a...

Documentar | Asociatia Filantropica „Sfantul Onufrie”

Documentar | Asociatia Filantropica „Sfantul Onufrie”

Asociatia Filantropica „Sfantul Onufrie” are ca scop dezvoltarea, valorificarea si promovarea potentialului individual, de grup si colectiv a oricăror categorii de persoane, fundamentul acțiunilor sale fiind iubirea față de aproapele. Pe langa promovarea valorilor...

Maica Siluana Vlad a murit la vârsta de 77 de ani

Maica Siluana Vlad a murit la vârsta de 77 de ani

Stareța mănăstirii „Sf. Siluan Athonitul” din Iași, Schimonahia Siluana Vlad, a trecut la Domnul în seara zilei de marți, 8 iunie 2021, la mai puțin de două săptămâni de la împlinirea vârstei de 77 de ani.  Anunțul a fost făcut de Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de...