„Crucea Transilvană” pentru rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj

de | iul. 5, 2015 | Actualitatea religioasă

Creştinii ortodocşi s-au aflat astăzi, 5 iulie 2015, în Duminica a V-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie a fost rânduit să se citească pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, care prezintă Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei.
În acestă zi Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfintitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, în sobor de preoți și diaconi. La predică ierarhul a explicat învăţăturile ce reies din această pericopă evanghelică și a vorbit în principal despre modul discret în care diavolul lucrează în lume. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a arătat cum putem face față ispitelor.


Distincția „Crucea Transilvană”, pentru prof. univ. dr Alexandru Irimie

La finalul Sfintei Liturghii, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a primit din partea Mitropoliei Clujului, distincția „Crucea Transilvană”. Aceasta i-a fost înmânată profesorului universitar doctor Alexandru Irimie de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

„Crucea Transilvană” este cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Clujului și se acordă pentru sprijinul dat Bisericii şi comunităţii.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a remarcat ca un reputat chirurg oncolog, dar și ca personalitate care a contribuit la ceea ce este astăzi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca.  S-a născut în anul 1955, în județul Bihor. Are o supra specializare în chirurgia oncologică și ginecologia oncologică și un masterat în management-ul serviciilor de sănătate. De asemenea, prof. univ. dr. Alexandru Irimie are o bogată activitate profesională, didactică și de cercetare și este președintele Comisiei de Oncologie a Ministerului Sănătății.

Ultimele articole

Ion Agârbiceanu – scriitor român

Ion Agârbiceanu – scriitor român

Ion Agârbiceanu s-a născut la data de 12 septembrie 1882 în satul Cenade, în apropiere de Blaj. A moștenit de la părinții săi darul pentru a scrie povești remarcabile. Tatăl său era pădurar, om cu dragoste de carte, era abonat la multe ziare și reviste ale vremii, iar...

Spectacol folcloric caritabil „Salvăm biserica lui Mihai Viteazul!”

Spectacol folcloric caritabil „Salvăm biserica lui Mihai Viteazul!”

Mai multe instituții de cultură clujene s-au alăturat campaniei de salvare a bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul clujean Lujerdiu, ctitorie a lui Mihai Viteazul, edificată în jurul anului 1600. Astfel, vineri, 27 mai 2022, a fost organizat un...

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Dej

Clericii din Protopopiatul Ortodox Dej s-au reunit joi, 26 mai 2022, în cadrul conferinței preoțești de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie, fiind săvârșită în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Dej, în sobor de preoți, în frunte cu...