„Crucea Transilvană” pentru rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj

de | iul. 5, 2015

Creştinii ortodocşi s-au aflat astăzi, 5 iulie 2015, în Duminica a V-a după Rusalii. La Sfânta Liturghie a fost rânduit să se citească pericopa evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei, care prezintă Vindecarea celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei.
În acestă zi Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfintitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, în sobor de preoți și diaconi. La predică ierarhul a explicat învăţăturile ce reies din această pericopă evanghelică și a vorbit în principal despre modul discret în care diavolul lucrează în lume. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a arătat cum putem face față ispitelor.


Distincția „Crucea Transilvană”, pentru prof. univ. dr Alexandru Irimie

La finalul Sfintei Liturghii, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a primit din partea Mitropoliei Clujului, distincția „Crucea Transilvană”. Aceasta i-a fost înmânată profesorului universitar doctor Alexandru Irimie de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

„Crucea Transilvană” este cea mai înaltă distincţie oferită de Mitropolia Clujului și se acordă pentru sprijinul dat Bisericii şi comunităţii.

Prof. univ. dr. Alexandru Irimie s-a remarcat ca un reputat chirurg oncolog, dar și ca personalitate care a contribuit la ceea ce este astăzi Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță”, din Cluj-Napoca.  S-a născut în anul 1955, în județul Bihor. Are o supra specializare în chirurgia oncologică și ginecologia oncologică și un masterat în management-ul serviciilor de sănătate. De asemenea, prof. univ. dr. Alexandru Irimie are o bogată activitate profesională, didactică și de cercetare și este președintele Comisiei de Oncologie a Ministerului Sănătății.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...