Printre cele mai importante colaborări pe care Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș din Cluj-Napoca le are, este aceea cu Episcopia Basarabiei de Sud din Cahul, parteneriat care a unit în timp, comunitatea românească din Republica Moldova, oameni deschiși, iubitori de cultură și de credință. În acest sens, în luna august 2024, instituția a susținut un nou proiect, un parteneriat deja cu tradiție, acolo unde „frații nostri ne așteaptă de fiecare dată cu brațele deschise”, după cum spune invitatul săptămânii la Radio Renașterea, dl Flavius Milășan.
În cadrul emisiunii am vorbit despre unire prin cultură, iar prin activitățile proiectului, desfășurate împreună cu o delegație de la Mănăstirea Tăuți-Florești, reprezentanții Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a consolidat parteneriatul cultural-artistic, promovând cultura românească în zonele care zeci de ani au fost total ignorate. Un moment special ce a marcat această vizită, a fost înfrățirea dintre Mănăstirea din Tăuți-Florești și Mănăstirea Găvănoasa din zona Cahul, administrată de părintele arhimandrit Casian Teoreanu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Basarabiei de Sud.
Invitatul nostru a adresat invitația tuturor românilor în Basarabia și să cunoască realitatea să vadă pământul udat cu lacrimi și cu credință, care are încă oameni vrednici, mai cu seamă preoți ce țin aproape de România.
Ce alte proiecte de promovare a tradiției românești peste hotare a desfășurat în vara aceasta Casa de Cultură a Studenților Dumitru Fărcaș din Cluj-Napoca, dar și ce evenimente vor îmbogăți toamna culturală a instituției, vă invit să aflați, ascultând interviul de mai jos