Curs de formare pentru clericii responsabili cu activitățile de tineret în Arhiepiscopia Clujului

de | iul. 19, 2022 | Actualitatea religioasă

În perioada iulie 2022- martie 2023, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Sectorul de tineret, organizează un curs de formare pentru clericii responsabili cu activitățile de tineret în cadrul Eparhiei.

Cursul de formare, intitulat „Formator pentru formatori”, a debutat cu o primă întâlnire, în perioada 18-19 iulie 2022, la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra-Parva, din județul Bistrița-Năsăud.

Marți, 19 iulie, participanții au primit vizita Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care le-a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, precum și un cuvânt de învățătură, urmat de o sesiune de discuții și întrebări practice.

La acest curs participă 16 preoți responsabili cu activitățile de tineret, din cadrul celor nouă protopopiate ale Eparhiei, din județele Cluj și Bistrița-Năsăud.

Cursul de formare, care urmează a fi acreditat de către Ministerul Educației, este susținut de formatorii Bianca Elena Matei, director executiv al Institutului „Orthopraxis”, formator internațional, psihotraumatolog, consilier în adicții și asistent social, și Dana Matthews Bates, doctor în Teologie, președintele Institutului „Orthopraxis” și fondator al Fundației „Noi Orizonturi”.

În urma întâlnirii de debut de la Mănăstirea Rebra-Parva, organizatorii au prezentat programa modulelor și, împreună cu participanții, au stabilit programul întâlnirilor, modalități concrete de identificare a nevoilor tinerilor din fiecare protopopiat, precum și formularea a cel puțin 3 direcții strategice de intervenție: prin întâlniri săptămânale pentru coeziunea tinerilor, cateheze si organizarea de tabere.

În perioada celor șase luni de curs (iulie 2022 – martie 2023), grupul se va reuni în mai multe întâlniri (10 module/întâlniri) coordonate de către formatori, urmând a formula strategia de tineret din Arhiepiscopia Clujului, pentru următorii ani.

Responsabilii implicați în proiect și coordonare sunt: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Cornel Coprean, inspectorul eparhial de tineret al județului Bistrița-Năsăud, preotul Tudor Mudure-Iacob, inspectorul eparhial de tineret al județului Cluj, Oana Băilă, și responsabilul cu activitățile de tineret din Protopopiatul Dej, preotul Vlad Cristian Todoran.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Ionuț Chifa

Ultimele articole

Primele spectacole ale lunii octombrie la Teatrului „Puck”

Primele spectacole ale lunii octombrie la Teatrului „Puck”

Artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca vor prezenta la finalul săptămânii două spectacole cu magie, aventuri și învățăminte de viață. Este vorba de „Palkó és Panna”/„Palkó si Panna” (sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 11) și de „Croitorașul cel isteț”...

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

Constituirea noii Adunări Naționale Bisericești, mandatul 2022-2026

La Palatul Patriarhiei din București s‑a desfășurat joi, 29 septembrie 2022, ședința de constituire a noii Adunări Naționale Bisericești pentru perioada 2022‑2026. În cadrul ședinței, prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, au fost validate mandatele...