Cursul internațional „Never Again! Holocaustul și atrocitățile în masă: comparând experiențele unice”, găzduit de UBB

de | mart. 4, 2024

Universitatea Babeș-Bolyai, în parteneriat cu Memorialul Holocaustului din Paris (Franța) și Universitatea din Szeged (Ungaria), desfășoară, în perioada 3-5 martie, a doua ediție a cursului internațional intensiv „Never Again! Holocaustul și atrocitățile în masă: comparând experiențele unice”.

După o primă ediție desfășurată cu succes în anul 2023, la Centrul Universitar Francofon al Universității din Szeged, ce-a doua ediție, găzduită de Facultatea de Studii Europene a UBB, aduce împreună 30 de studenți din Ungaria, Franța și România, care beneficiază de expertiza unor specialiști în domeniul analizei Holocaustului, genocidului, crimelor în masă, totalitarismului și extremismului.

Discuțiile și exercițiile practice se axează atât pe recunoașterea și delimitarea acestor forme de violență colectivă și sistematică, cât și pe sublinierea relevanței studiilor din acest domeniu în contextul contemporan, marcat de multiplicarea amenințărilor la adresa democrației, păcii și securității.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Societate
USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

USAMV Cluj-Napoca, la Agraria 2024

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va participa, în calitate de partener, la AGRARIA 2024, între 18-21 aprilie, în spațiul expozițional dedicat, din comuna Jucu (județul Cluj). Facultățile din cadrul universității noastre vor...