Cursuri de îndrumare duhovnicească, la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, Parva

de | feb. 27, 2019

În perioada 25-28 februarie 2019, la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, de la Rebra-Parva, din Protopopiatul Năsăud, se desfăşoară cursurile de îndrumare duhovnicească pentru preoţi. Aceste cursuri organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului se adresează preoţilor dinprotopopiatele Năsăud, Bistriţa şi Dej.

Sesiunea de anul acesta a cursurilor de duhovnicie a debutat în prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei cu slujba de Te-Deum. În cuvântul tematic rostit la finalul slujbei, intitulat „Duhovnicul – maestru spiritual şi atributele duhovnicului adevărat”, Înaltpreasfinţia Sa a plecat de la texte biblice, patristice şi din literatura teologică. De asemenea, a dezvoltat câteva cazuri cunoscute în literatura română, în special în operele lui Gala Galaction şi Ion Agârbiceanu, în care se pune în valoare atât personalitatea duhovnicului, cât şi a penitentului.

Au mai luat cuvântul pr. Bogdan Ivanov, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, pr. Ioan Dâmbu, protopop de Năsăud, şi pr. protosinghel Chiril Zăgrean, stareţul Mănăstirii Parva.

Invitaţii de anul acesta al cursurilor de duhovnicie sunt pr. protosinghel Simeon Pintea, ecleziarhul Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, pr. arhimandrit Teofil Tia, profesor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, şi pr. arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului.

Pe parcursul celor patru zile, preoţii cursanţi participă la programul liturgic al mănăstirii şi iau parte la discuţii şi dezbateri pe diferite teme de actualitate.

Pr. Cornel Coprean

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Monor

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia...

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

Slujire arhierească și sfințirea capelei mortuare din Pata

În Duminica a 33-a după Rusalii (a Vameșului și a Fariseului), 25 februarie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a slujit în Parohia Pata, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei...

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...