Cursuri pentru preoții bistrițeni în vederea îmbunătățirii activității catehetice

de | iun. 15, 2016 | Actualitatea religioasă

Luni și marți, 13 și 14 iunie 2016, la mănăstirea Rebra-Parva din județul Bistrița-Năsăud, un număr de 30 de preoți din protopopiatele Năsăud, Bistrița și Beclean s-au întrunit pentru cursurile de formare continuă desfășurate în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei, după ce cu o săptămână în urmă preoții din protopopiatele Cluj I, II și Turda s-au reunit la Mănăstirea Nicula.
„Cele patru secvențe ale primei zile s-au concentrat pe tehnici icebreak…, teoriile învățării, tehnici de comunicare și feed-back, analiza nevoilor unor întâlniri catehetice respectiv metode noi creative în procesul de catehizare al tinerilor. A doua zi a fost dominată de lucrări practice. Cei 30 de preoți au fost împărțiți pe trei grupe sub tutela unui formator și au susținut cateheze care au fost atent analizate din perspectiva celor învățate în modulul teoretic”, a declarat pentru radio Renașterea, prăintele Liviu Vidican Manci, inspectorul pentru catehizare parohială la nivelul Arhiepiscopiei Clujului.
Activitățile au fost coordonate de pr. prof. dr. Liviu Vidican-Manci, directorul Seminarului Teologic Ortodox și Inspector pentru catehizare parohială, pr. prof. Marian Sidon, Inspectorul de Religie al Județului Cluj și pr. Dorel Gălan, trainer experimentat în educarea adulților.

Ultimele articole

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Năsăud

Conferință preoțească de primăvară în Protopopiatul Năsăud

La Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi, luni, 22 mai 2023, clericii din Protopopiatul Ortodox Năsăud s-au reunit în cadrul conferinței preoțești semestriale de primăvară. Întâlnirea a fost precedată de un Te Deum, fiind săvârşit la Biserica „Sf....