Cuvintele Mântuitorului de pe Cruce, dezbătute în cadrul Cercului Preoțesc la Parohia Băița, Protopopiatul Gherla

de | apr. 2, 2018

Duminică, 01 aprilie 2018, Parohia Băița a fost gazda Cercului Preoțesc al zonei Gherla, coordonat de Părintele Marius Ormenișan, de la Parohia Mintiu – Gherlii.

Soborul de preoți, în frunte cu Părintele protopop Iulian Paul Isip, a săvârșit Taina Sfântului Maslu de la ora 17. Cuvântul de învățătură a fost rostit la finalul Slujbei de către Părintele Protopop, care le-a pus oamenilor la suflet câteva idei despre cuvintele rostite de Mântuitorul Hristos pe Cruce și anume: „Mi-e sete”.

În susținerea ideilor a prezentat texte din Sfânta Scriptură, folosindu-se de Profețiile lui Amos, Psalmi dar și de Sfintele Evanghelii și Epistolele Pauline. De asemenea a amintit de lipsa Cuvântului lui Dumnezeu din societatea de azi, lipsa care e cauza tuturor relelor, iar singura cale de a repara toate aceste rele este apropierea de Dumnezeu prin împărtășirea cu Sfintele Taine. Credincioșilor le-a fost pus la suflet și gândul că o singură împărtășire pe an, care în majoritatea cazurilor se face in grabă, nu e suficientă.

În încheiere Părintele paroh Dinu Iușan a dat slavă Lui Dumnezeu și a mulțumit preoților prezenți dar și credincioșilor care au participat la Sfânta Taină.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

„Suntem noi sarea pământului? ” | Radu Preda

„Suntem noi sarea pământului? ” | Radu Preda

Lumea e în perpetuă schimbare, vedem bine. Pentru părinții de azi e o reală provocarea transferul datelor și valorilor credinței către generațiile viitoare, căci trăim ortodoxia specific noilor vremuri. Și-atunci, în ce măsură știm să transmitem mai departe bogățiile...